Gazete Vatan Logo

Toplumun vicdanı rahatlıyor

Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, 13 yıldır reyting rekorları kıran ‘Arka Sokaklar’ın, toplumun vicdanını rahatlattığı ve güncel konuları ele aldığı için uzun soluklu olduğunu belirtti.

Toplumun vicdanı rahatlıyor

Zafer Ergin, Şevket Çoruh ve Özgür Ozan’ın başrolünü paylaştığı ‘Arka Sokaklar’ın 500’üncü bölüm kutlaması, People’da gerçekleşti. Gecede, projenin yapımcısı Türker İnanoğlu ve Kanal D Genel Müdürü Murat Saygı, pasta kesti. Oyuncuların ve ekibin katıldığı organizasyonda Cenk Eren, sahne aldı. 13 yıldır ekranda olan dizinin izleyenler üzerindeki etkisini İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel’e sorduk.

Adıgüzel, “Hayatın içinden olması çok önemli... Her kesimden insan, projedeki bir karakteri kendisiyle özdeşleştiriyor. Hayatta basit gibi görülen konuları, polislerin çözüme ulaştırması toplumun vicdanını rahatlatıyor. Suçlu kesinlikle yakalanıp, adalete teslim ediliyor. Dizinin en büyük sevilme sebeplerinden birisi ise güncel meseleleri ele alıyor olması... Ülkede yaşanan bir olay yargı sürecindeyken, dizide işlenip, sonuca varılıyor” dedi.