Gazete Vatan Logo

Topbaş'a büyük karşılama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Halk Ekmek A.Ş. ile Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği'nin birlikte yürüttüğü 'Sözleşmeli Organik Tarım Projesi' kapsamında 2'nci yıl hasat dönemi için çiftçilere ürün sertifikası verildi

Geçen yıl İstanbul'a 3 bin ton buğday satan çiftçiler, törene katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı 'Başbakan gibi' karşıladı.

Erzurum'a 8 kilometre uzaklıktaki Tınazlı Köyü'nde 'Organik Tarım Projesi' 2'inci yıl hasat dönemi şenliği yapıldı. Geçen yıl başlayan proje ile ürünlerine pazar bulma şansını yakalayan çiftçiler, projenin mimarı olarak gördükleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş'ı köy girişinde coşkuyla karşıladı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'in makam otomobilini kullanan Başkan Topbaş'a atlı ciritciler eskortluk yaptı. Başkan Topbaş, köy girişinde kuyruk oluşturan köylülerle tokalaştı. Kendisi için kesilen kurbandan sonra erkek bar ekibinin folklör gösterilerini izleyen Başkan Topbaş, "Beni mahcup ediyorsunuz, bu kadarına gerek yok" dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, AKP Erzurum Milletvekilleri Ömer Özyılmaz, Muzaffer Gülyurt, Vali Celalettin Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Ahmet Küçükler, Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği Genel Başkanı Nazmi Ilıcalı ve çiftçilerin katıldığı törende konuşma yapan Başkan Topbaş, dünyanın organik tarıma koştuğunu söyledi. İnsanların "Ne yiyeyim de, uzun yaşayayım" diye düşündüğünü anlatan Topbaş, şöyle konuştu:

"Bugün burada çok önemli birlikteliğe tanıklık ediyoruz. Bu merasim merkez ve yerel yöneticiler ile sivil toplum örgütleri ve halkın kucaklaşmasıdır. Yılların ihmaline uğrayan Anadolu, büyük göç verdi. Biz bunun önünde durmakta kararlıyız. Hükümetimizin büyük destek verdiği bu proje ile yeniden anadolunun keşfini, köylünün yeniden toprakla buluşmasını, kucaklaşmasını sağladık. Bakın dünya bu işin peşinden koşuyor. Bu işin yıllık 35 milyar dolarlık rezervi, elimizde çok büyük bir nimet var. Yeter ki çiftçimiz çalışsın. İstanbul gibi büyükşehirlerin büyük tüketim gücü var. İnsanlar güvenli gıdalar tüketmek istiyor. Biz insanlara geçen sene bunu sağladık, sağlamaya da devam edeceğiz."

Başkan Topbaş, konuşmasının ardından yerine geçtiği sırada merkeze bağlı Gelinkaya Köyü'nden Kenan Taş koşarak yanına geldiği Topbaş'ın eline sarıldı. Taş'ın ısrarla, "Dur elini öpeceğim" demesine rağmen elini öptürmeyen Başkan Topbaş, "Asıl bizim sizin elinizi öpmemiz lazım" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Doğu Anadolu çiftçisine verdiği desteğe teşekkür eden Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği Genel Başkanı Nazmi Ilıcalı da geçen yıl İstanbul Halk Ekmek'e 3 bin ton buğday sattıklarını söyledi. Ilıcalı, "Sayın Başkan Topbaş'ın bu projesi Doğu çiftçisine hayat verdi. Onun sayesinde bu kadar insanın yüzü güldü. Çiftçiyi toprağı ile barıştırdı. Kendisine şükranlarımızı sunuyorum" dedi.

TİŞÖRT İZDİHAMI
Vali Celalettin Güvenç ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş daha sonra, 2'nci yıl hasat döneminde buğday ve organik ürün üretimi yapacak olan çiftçilere Organik Ürün Sertifikalarını verirken, çiftçiler Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği'nce dağıtılan tişörtlerden almabilmek için izdihama neden oldu. Çiftçiler, görevlilerin "Durun televizyon kameraları burada, ayıp oluyor" uyarılarına rağmen tişörtlerin bulunduğu koliyi kısa sürede boşalttı.

Haberin Devamı