Gazete Vatan Logo

TOKİ yastık altından 540 milyon çıkardı

TOKİ’nin yüzde 20 indirim kampanyasına 13 bin 905 kişi toplam 817.3 milyon lira ödedi. TOKİ Başkanı Turan, kampanyadan yararlananların yüzde 66’sının borcunu ‘yastık altı’ tasarruflarıyla kapattığını söyledi. Kampanyayla yastık altından 540 milyon çıktı.

TOKİ yastık altından 540 milyon çıkardı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) borcunu ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yüzde 20 indirim getiren kampanyasına, 13 bin 905 vatandaş başvurdu. Kampanya kapsamında 12 bin 763 kişi 772 milyon 239 liralık borçlarını kapatıp tapularını almaya hak kazanırken, kısmi ödeme yapanlarla birlikte kampanya kapsamında toplam 817 milyon 303 bin lira ödeme yapıldı.

TOKİ Başkanı Ergün Turan, yüzde 20 indirim kampanyasından yararlanan vatandaşların yüzde 66’sının borcunu ‘yastık altı’ diye tabir edilen kişisel tasarrufları ile kapattığını belirtti. TOKİ kampanyasıyla yastık altından 540 milyon lira çıkmış oldu.

274 milyon krediyle

Turan, “Bu durum, sektörde kriz var söylemlerine bir cevap niteliğindedir. Yaşanan tüm sıkıntılara rağmen, milletimizin ülkemizin ekonomisine ve geleceğine duyduğu güvenin önemli bir kanıtıdır. Ayrıca birikimlerin konut amaçlı kullanılması da sektörümüze duyulan güven ve ilginin göstergesidir” dedi.

Turan, TOKİ’den sosyal konut satın alan, çoğu alt gelir grubundan vatandaşlara yüzde 20 erken ödeme indirimi ile önemli bir fırsat sunulduğuna dikkati çekti. Turan, şöyle devam etti: “100 bin lira borcu olan bir vatandaşın 18 Mayıs’a kadar borcunu kapatması halinde, 80 bin lira ödeyeceğini belirttik. Kampanyamız oldukça ilgi gördü. 12 bin 763 vatandaşımız 772 milyon 239 liralık borçlarını kapatıp tapularını almaya hak kazandı.”

Haberin Devamı

İndirim kampanyasına kamu bankalarının destek verdiğini hatırlatan Turan, kamu bankalarının borçlarını kredi ile kapatacaklara 0.98’den kredi imkanı sunduğunu, vatandaşların 274 milyonluk borcunu banka kredisi ile kapattığını bildirdi.

Bu yılki indirim kampanyasında esnek ödeme yaptıklarına işaret eden Turan, “Kampanyamızdan bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşlarımız da yararlandı. Borcunun tamamını kapatamayan vatandaşlarımız yaptıkları 45 milyon 63 bin liralık peşin ödemelerle yüzde 20 indirim kampanyasından faydalandı” dedi.

5 milyon kişi yaşayacak
Türkiye’nin dört bir yanında yeni yerleşim alanları kurup, onlarca yeni konut projesini hayata geçirerek 2023’te 1 milyon 200 bin konut hedefine ulaşılacağını aktaran Ergün Turan, bu hedefle 2023 yılında 5 - 5.5 milyon vatandaşın TOKİ’nin yaptığı konutlarda yaşayacağını kaydetti.

Haberin Devamı