Gazete Vatan Logo

TOGEMDER-MEB ortak yarışması eğitimde önemli sorunları çözecek

Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim Ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEMDER), Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile ortak bir projeye imza atıyor.

TOGEMDER-MEB ortak yarışması eğitimde önemli sorunları çözecek

İki kurumun işbirliği ile ‘Özel Eğitim Materyal Ve Etkinlik Yarışması’ düzenliyor. Söz konusu yarışma için TOGEMDER ile MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri arasında bir protokol imzalanacak ve yarışmanın ödül, tanıtım gibi giderleri TOGEMDER tarafından karşılanacak.

İki kategori

Yarışma, materyal ve etkinlik olmak üzere iki ayrı kategoride gerçekleştirilecek. Görme, işitme, zihinsel, bedensel, yetersizlik, özel öğrenme güçlüğü, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, dil ve konuşma güçlüğü ile yaygın gelişimsel bozukluk olmak üzere sekiz yetersizlik alanında materyal ve etkinlikler ile yarışmaya başvurular gerçekleştirilecek. Başvurular 22 Şubat - 20 Mayıs 2016 tarihleri arasında.

Uzmanlar değerlendirecek

Değerlendirmesi, alanında uzman akademisyen ve eğitimciler tarafından yapılacak olan yarışmanın ödül töreni 13 ekim 2016 tarihinde yapılması planlanıyor. Yarışma ile etik kurallara uygun olarak hazırlanacak yenilikçi, özgün, işlevsel materyal ve etkinliklerle daha farklı bir bakış açısı geliştirmek; özel eğitim hizmetlerinin kalitesini artırmak amaçlanıyor.

Haberin Devamı

Togemder’in kimliği

Emine Erdoğan’ın himayelerinde 2005 yılında Üsküdar’da kurulan Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM), 2012 yılında faaliyetlerini dernek olarak yürütmeye başlayarak Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEMDER) adını aldı.