Gazete Vatan Logo

Tiger Woods yetiştirmek imkansız değil

Cornelia Diamond Golf Resort Spa ve Cornelia De Luxe Resort Otelleri’nin Türkiye’de 33 golf sahası bulunuyor. Akademide ücretsiz eğitim alan öğrenciler Milli Takım’a gönderiliyor

Tiger Woods yetiştirmek imkansız değil

Türkiye yaz turizminin yanı sıra, son yıllarda ardı ardına açılan uluslararası nitelikteki golf tesisleriyle de dünya golfseverlerini bir araya getiriyor. Bu noktada Antalya’nın Belek bölgesinde bulunan Cornelia Diamond Golf Resort Spa ve Cornelia De Luxe Resort Otelleri, spor turizmine verdiği önemle tanınıyor. Devlet okullarında okuyan öğrencilere ücretsiz eğitim verip turnuvalara gönderen Cornelia Otelleri’nin Türkiye genelinde 33 adet golf sahası bulunuyor ve şu an 55 öğrenciye ücretsiz golf dersi veriliyor. Cornelia Diamond Golf Resort Spa Genel Müdürü Zafer Alkaya’yla konuştuk.

Golf son yıllarda, özellikle Belek’te epey öne çıkan bir spor. Birbirinden özenli inşa edilmiş golf sahaları var. Özellikle dünyanın en ünlü golfçülerinden Nick Faldo’nun dizayn ettiği bir saha da bunlara dahil.

Çocukların idolü Tiger Woods

Alkaya’ya yakın dönemde Türkiye’yi ziyaret eden Tiger Woods gibi bir süperstar çıkarma potansiyelimiz olup olmadığını soruyoruz: “Onlarda binlerce golf sahası var, bizde ise 30 küsür tane. Dolayısıyla büyük şampiyon golfçülerin yetişmesi zor ama imkansız değil. Tiger Woods gibi bir idol var çocukların önünde. Türkiye’den neden çıkmasın bir Tiger Woods? Dünyaca ünlü golfçü Nick Faldo’yu ilk defa biz getirdik...”

Haberin Devamı

Eğitimler yedi yaşında başlıyor

Cornelia’nın golf akademisinde, devlet okullarından gelen ve Türkiye Golf Federasyonu’nun akademiye gönderdiği öğrencilere ücretsiz eğitim veriliyor ve bu çocuklar milli takıma seçiliyor. Eğitimler ise 7 yaşında Junior seviyesinde başlayıp ergenliğe kadar gidiyor.

Türkiye’deki lisanslı golf sporcusu sayısı: 1623

Alkaya golfün hiperaktif çocuklar için stres atmada birebir olduğunu ifade ediyor: “ Beyniniz ve ruhunuzu birleştireceksiniz. Salt kuvvete dayanarak yürümüyor bu spor. Belinizde bir sıkıntı olmasın yeter.”