Gazete Vatan Logo

Tesla Version 9 yayımlandı!

Tesla, araçlarına dikkat çeken yeni özellikler kazandıracak Version 9 güncellemesini yayınlamaya başladı.

Tesla Version 9 yayımlandı!

Uzun süredir beklenen Version 9 güncellemesi Kuzey Amerika'daki Tesla arabaları için yayımlanmaya başlandı ve "önümüzdeki haftalarda" Dünya'nın geri kalanı için de sunulacak. Version 9 ile beraber Model S, Model X ve Model 3 pek çok yeni özelliğe kavuşacak ve firmanın mobil uygulaması da yeni yazılıma uygun bir şekilde güncellenecek.

Tesla'lara Version 9 yüklendiği zaman gelecekteki güncellemeler mobil uygulamadan uzaktan yüklenebilecek, yolcular araç içerisindeki medyayı telefonlarından kontrol edebilecek ve yolculuk hedefi bilgisi direkt olarak arabayla paylaşılabilecek.

Ayrıca Model 3, internet tarayıcısı, takvim ve enerji takibi olmak üzere daha önce Model S ve X'te olan üç yeni araç içi uygulamaya kavuşacak.

Bunun yanı sıra her üç araçtaki uygulamalar yeni başlatıcıya taşınacak ve en sık kullanılan uygulamalar hızlı ve kolay bir şekilde başlatılabilecek.

Version 9 ile bazı kamera özellikleri de sunulacak. Öncelikle artık Tesla araçlar öne bakan kamerayı yolculuğu kaydetmek için kullanabilecek ve bir kaza durumunda bu görüntülerin işe yarayacakları kesin. 10 dakikalık kayıt yapmak için ekrandaki simgeye dokunmak yeterliyken, simgeye basılı tutulduğunda kayıt duraklatılabilecek.

Haberin Devamı