Gazete Vatan Logo

Terör örgütünden 'Kumar oynamayın' baskını

Gebze'de kumar oynattığı gerekçesiyle bir kıraathaneyi basan örgüt üyeleri, molotof kokteyli attı, masaları kırdı. Maskeli grup, "Suçtan vazgeçin" yazılı pankart astı

Strateji değiştirerek uyuşturucu, kumar ve fuhuş işinde olanları hedef alan eski bir sol örgüt, bu kez Gebze Kazım Karabekir Mahallesi Tuna Sokak'ta faaliyet gösteren Şark Kahvesi adlı mekanda terör estirdi. Hava karardıktan sonra kahveyi basan eldivenli, kar maskeli ve silahlı 5-6 kişilik bir grup, mekanın sahibi Güven Güler'e "Kim işletiyor burayı" diye sordu. Güler'in "Şu anda kendisi burada yok" yanıtını vermesi üzerine silahlı kişiler, kahvede oyun oynayan yaklaşık 12 kişiyi zorla dışarı çıkarıp yere yatırdı ve "Kumar oynamayın" diye uyardı.

CAMLARI UN UFAK ETTİLER
Maskeli grubun bir kısmı yola yatırılanların yanında beklerken, diğerleri kahvedeki masa ve sandalyeleri kırdı, çay ocağına zarar verdi. Camları da kıran grup, kahvenin önüne, "Kumar oynatmak suçtur; suçtan vazgeçin" yazılı kırmızı bir pankart bıraktı. Daha sonra grup, kahveye 2 molotof kokteyli atıp yaya olarak uzaklaştı. Molotof kokteylleri şans eseri alev almadı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, tanıkların ifadesini alarak kahvede incelemelerde bulundu. Polis kahvede, kumarhanelerde kullanılan ve "pul" diye tabir edilen malzemeler buldu. Polis, yasa dışı örgüt üyelerinin kumar oynatıldığı gerekçesiyle bastığı kahvehanenin işletmecisi hakkında yasal işlem başlattı.

Haberin Devamı