Gazete Vatan Logo

Terk edilmek yeni bir başlangıçtır...

Gelecek Günler, orta yaş krizi yaşayan bir kadının tutunma hikayesini dokunaklı bir şekilde anlatırken, başroldeki Isabelle Huppert oyunculuğuyla göz kamaştırıyor.

Terk edilmek yeni bir başlangıçtır...

Annenizi kaybetmişsiniz, yıllardır aynı yastığı paylaştığınız kocanız sizi terk ediyor (çünkü aldatıyor) ve tek başınıza kalıyorsunuz. Dünya başınıza yıkılmış. Ne yaparsınız? İnat edip, başınız dik bir şekilde devam mı edersiniz yoksa her şeyden elinizi eteğinizi çekip manastır hayatı mı yaşarsınız?

İşte Gelecek Günler, (L'avenir) felsefe öğretmeni Nathalie’nin, (Isabella Huppert) annesini kaybettikten sonra uzun senelerdir evli olduğu eşinin, kendisine onu aldattığını ve boşanmak istediğini açıklamasıyla büyük bir boşluğa düşmesini temeline alıyor.

Aldatıldığını öğrendikten sonra sarsıldığını “çaktırmamak” zorunda olan, geçmişini geride bırakıp devam etmek zor olsa da kendi başına ayakta durabilen bir kişilik Nathalie. Böylesine buhranlı bir dönemin ardından Nathalie, çalıştığı okulda öğrencilik yapan Fabien'le (Roman Kolinka), daha fazla vakit geçirmeye başlıyor ve bu onun için dönüm noktası oluyor. Nathalie, hayatta unuttuğu zevkleri yeniden tadıyor, bir anlamda tekrar diriliyor.

Huppert hayran ediyor

Haberin Devamı

Isabella Huppert, bir önceki filmi “Elle”de yine benzer bir karakterle döktürmüş ve kendisine olan hayranlığımızı pekiştirmişti.

Gelecek Günler de, insan ruhunun hassas köşelerine dokunurken, Huppert’in eşsiz oyunculuğu alkışı hak ediyor.

Haftanın diğerleri

Galaksi onlara emanet

Yönetmenliğini James Gunn'un üstlendiği, başrollerini Chris Pratt, Zoe Saldana ve Karen Gillan’ın üstlendiği Galaksinin Koruyucuları yola ikinci filmle devam ediyor. Son yıllarda en çok sevilen Marvel filmlerinden olan yapımda, galaksiyi düşmanlara karşı savunan ekibin macerası devam ediyor.

Gerçekler acıdır!

Bilimkurgu türündeki "The Circle”, teknoloji firmasındaki kariyerinde önemli mesafe kateden Mae Holland'ın (Emma Watson) şirket hakkındaki gerçekleri yavaş yavaş öğrenmesini anlatıyor.

Kapılar açılıyor

Haftanın yerlilerinden "Aç Kapıyı Çok Fenayım", senarist ve yönetmen iki arkadaşın hatırlayamadıkları bir gecede başlarına gelenleri ele alan komedi türünde bir yapım. (Yön: Kenan Öztürk)