Gazete Vatan Logo

Teos Marina'da Yunan ezgileri!

İzmir'in Seferihisar ilçesindeki Teos Marina, Yunanlı sanatçılar Vassiliki Papageorgiou ve Aliki Markantonatou'yu sahnesinde ağırlayacak.

Teos Marina'da Yunan ezgileri!

Seferihisar Belediyesi ile Teos Sanat Derneği'nin düzenlediği konser etkinlikleri kapsamında Yunanlı sanatçılar, Seferihisar'daki müzikseverlerle buluşacak. Yaratıcı faaliyetlerini uzun süredir yaşadığı İstanbul'da sürdüren Yunanlı şarkıcı, söz yazarı Vassiliki Papageorgiou ile Aliki Markantonatou, 17 Ağustos'ta Sığacık-Seferihisar'da, Teos Marina'ya konuk oluyor.

Antikitenin güzelliğiyle büyülenmiş halde Helis ezgilerini yeniden yaratan ve derleyen ikilinin 'Helis Ezgileri' albümü, Markantonatou'nun müzikleri eşliğinde Antik Yunan lirik şairi Sappho'yla ve Orpheus'un Tanrıça Hera için yazdığı ilahiyle açılıyor.

Giritli Mesomedes'in Şiir Tanrıçası'na yazdığı bir antik ilahi de albümde yer alıyor. Konserde seslendirilecek bu şarkıları, şair HASAN Erkek ve V. Papageorgiou'nun şiirlerini Yunanca ve Türkçe yorumladığı geleneksel Yunan ve rebetiko ezgileri üzerine özgün kompozisyonlar takip edecek.

Teos Marina Festival Alanı'ndaki konser 17 Ağustos saat 21.30'da gerçekleşecek.