Ege adalarının en güzel köyleri

B u tarz listeler hep tartışmaya açıktır. Yerimiz çok olmayınca daha limanına girerken etrafımızı saran pastel evleriyle hemen hayran olduğunuz Simi, kayaların üstündeki bir manastırın bekçilik yaptığı Nisirios’taki dalgaların dövdüğü Mandraki veya volkanın kraterini yukarıdan seyreden Emborio gibi köyleri unuttuğumu sanmayın. Midilli’nin Molivos’u da herhalde Ege’nin en güzel köylerinden birisidir. Bir de artık biraz köylükten çıkmış olsa da değirmenleri, daracık sokakları, adeta denizin içinden çıkan evleri ile Mikonos ve Kiklat adalarının merkezi taş sokakları, köşkleri ve görkemli kilisesiyle muhteşem Ermoupolis unutulmamalılar.

Hydra

Ege adalarının en güzel köyleri

Atina’nın güneyindeki Saronik körfezindeki Hydra adasının limanının girişi çok etkileyici. Oldukça çıplak bir ada, küçük limanın etrafı bir dik anfi gibi saran yamaçlar evler ve görkemli konaklarla kaplı. Atina sosyetesinde burada yazlık ev sahibi olmak pek moda. Hydra’da motorlu araç yok, ulaşım katırlarla sağlanıyor. Adada pek plaj yok. Omilos hoş bir restoran. Adanın en iyi otelleri Bratsera, Angelika, Orloff ve Phaedra eski taş evlerden bozma şık butik oteller.

Haberin Devamı

Filoti (Naxos)

Ege adalarının en güzel köyleri

Naxos adasında Zeus’un doğduğu yer olduğu iddia edilen Zas dağının yamaçlarındaki Apiranthos Yunanistan’ın en güzel köylerinden biridir. Filoti virajlı bir yoldan tepeye tırmanırken beyaz evleriyle sırtını arkasındaki tepeye yaslamış, sanki o da size bakıyormuş gibi karşınıza çıkar. Köy meydanındaki devasa bir çınarın ve yol boyunca rahatlatan bir gölge yaratan ağaçların altında tavernalar sıralanmıştır. Platsa’da yediğimadanın yerel sosisleriyle erime kıvamına gelmiş soğan kırmızı biberlerin suyunu bıraktığı olağanüstü lezzetli yahni, fırında kağıtta kuzunun tadı hâlâ damağımdadır.

Oia (Santorini)

Ege adalarının en güzel köyleri

Santorini Ege adalarının belki de en ünlüsü. Ada’nın en güney ucundaki Oia (“ia” okunuyor) işte bu manzaraya hakim harika bir köy. Uçurumun kenarına yerleştirilmiş Perivolas ve Mystique gibi otellerin havuzlarının kenarına yaslanıp bu sonsuz manzarayı saatlerce seyredebilir. Ege’ye karşı uzo eşliğinde mezelerin keyfini çıkarabilirsiniz

Haberin Devamı

Mesta (Sakız)

Ege adalarının en güzel köyleri

Mesta sanki ortaçağdan beri hiç değişmemiş, taş evlerin arasına sıkışmış olan daracık sokaklarında kollarınızı açtığınız zaman iki yanınızdaki duvarlara dokunabiliyorsunuz. Birkaç taş evden oluşan sadece 7 odalı Lida Mary dünyanın en hoş otellerinden biri olmalı.

Tepeköy (Gökçeada)

Ege adalarının en güzel köyleri

Gökçeada’nın köylerinin Kaleköy dışındakiler adanın yemyeşil iç kısmına bakarlar. Tepeköy adanın adının İmroz olduğu zamanlarda Aydimitri diye bilinen kayalık dağın eteklerinde bütün ovaya hakim bir konumdadır. 15 Ağustos’taki Meryem Ana yortusununda Barba Yorgo kendi şarabını yapan bir taverna ve bu etkinliklerin merkezi oluyor.

DİĞER YENİ YAZILAR