Mikla dünyanın en iyi 100 restoranı arasında yer aldı

Restaruant dergisi dünyanın en iyi restoranları listesini açıkladı. 100 restorana kadar uzanan listede dünyanın 56'ncı en iyi olarak Mehmet Gürs'ün Mikla'sı da vardı.

Geçtiğimiz hafta "Restaurant” dergisinin geleneksel "Dünyanın en iyi 50 Restoranı" listesi yayınlanınca aklıma Vicente del Bosque geldi. Evet, biliyorum, Vicente Del Bosque İspanya futbol milli takımının antrenörü ve gastronomi sektörüyle pek ilgisi yok. Peki, ne alakası var diye sorarsanız anlatayım: Del Bosque uzun yıllar Real Madrid'in antrenörlüğünü yaptıktan sonra 2004/05 sezonunda Beşiktaş'ın başına geçmişti. Ne var ki adamcağız ne yaptıysa bizim spor basının gözüne girememiş ve "bu adam futboldan anlamıyor" tenkitlerinin ardından ülkesine geri yollanmıştı. Sonrasını biliyorsunuzdur sanırım: Beşiktaş'tan kovulan Del Bosque İspanya milli takımının başına geçti ve ülkesini hem Dünya Şampiyonu, hem de Avrupa Şampiyonu yapmayı başardı. Hâlâ da milli takımın başında...

Mikla dünyanın en iyi 100 restoranı arasında yer aldı

Zorlu'daki yeri kapandı, listede birinci oldu... Modena’da bulunan “Osteria Francecana”“

Haberin Devamı

Anadolu mutfağını dünyaya yayıyor

İlk 50'den sonra en iyiler listesi 100 restorana kadar uzuyor. Dev şeflerin tam arasında, dünyanın 56’ncı en iyi restoranı olarak Türkiye'den bir isim, Mehmet Gürs ve Mikla ışıl ışıl gözümüze çarpıyor. Mehmet Gürs yıllardır Anadolu'nun dört bir köşesinde keşfettiği ürünlerle mutfağımızı "Yeni Anadolu mutfağı" olarak yorumluyor. Sırtına yüklediği bu misyonu dünyanın dört bir köşesindeki restoranlara misafir şef olarak gidip yaymaya çalışan Mehmet Gürs, mutfağımızın dünyadaki en başarılı temsilcilerinden. Mikla aynı zamanda belki de dünyanın en güzel manzarası olan restoranı.

Her ızgarada başka odun kullanıyorlar

Latin Amerika dünyaya iyi restoranlar sunmaya devam ediyor. İlk 50 arasında bu bölgeden tam 8 restoran var ve bunlardan Lima'daki Central bu yıl 4’üncü olmayı başardı! İspanya'nın Bask bölgesi gene çok sayıdaki restoran ile dünyanın gastronomi merkezlerinin önünde yer almaya devam ediyor. Bilbao yakınlarındaki bir Bask dağ köyü Axpe'deki “Asador Etxebarri” bu yıl 10’uncu sırada. Şef Victor Arguinzoniz bu köyde doğup büyümüş ve dünyanın bir numaralı ızgara ustası. Etxebarri'de neredeyse her yemek için ızgarada başka bir odun kullanılıyor. Dünyanın en tanınmış şefleri bile bu ızgarayı tatmak için Axpe'ye gitmeye üşenmiyorlar. Burası benim için de son yıllarda gittiğim en iyi restoran ve 10’uncu sıradan daha fazlasını hak ediyor.

Haberin Devamı

En iyi 50 Restoran sıralamasında ilk 10

1. Osteria Francescana, Modena, İtalya

2. El Celler de Can Roca, Girona, İspanya

3. Eleven Madison Park, New York, ABD

4. Central, Lima, Peru

5. Noma, Kopenhag, Danimarka

6. Mirazur, Menton, Fransa

7. Mugaritz, San Sebastian, İspanya

8. Narisawa, Tokyo, Japonya

9. Steirereck, Viyana, Avusturya

10. Asador Etxebarri, Axpe, İspanya

DİĞER YENİ YAZILAR