Nereye gidelim neler içelim?

2018’de rotanızı Latin Amerika’ya çevirin, Küba, Kolombiya ve Ekvator keşfedilmeyi bekliyor.

Nereye gidelim neler içelim

Sicilya Baba filmini yaşayın

İtalya tabiatı, şehirleri ve tabii ki yemesi içmesiyle dünyadaki en güzel ülkelerden birisi. Sicilya ise nevi şahsına münhasır bir ada. Sicilya’da yapacağınız en iyi şey Catania’ya uçtuktan sonra bir araba kiralayıp dar bir yarımadanın ucuna doğru uzanan tarihi kent Siracusa’yı, filmlere konu olan Palermo’yu, dağ yollarına tırmanıp Godfather filminin köyü Corleone’yi, Etna’nın eteklerindeki mücevher gibi bir kasaba olan Taormina’yı görmek. Vulcano, Lipari ve hâlâ lav püskürten Stromboli adaları da ihmal etmemek lâzım.

Havana, Küba 1950’ye ışınlanın

Türk Hava Yolları Havana’ya uçmaya başladığından beri Küba’ya gitmek pek bir moda oldu. Bu merak 2018 yılında da devam edeceğe benziyor. Devam etsin de zaten, çünkü Havana başta olmak üzere Küba muhteşem bir yer. Özellikle kış aylarında biraz güneş ve sıcak arayanlar için ideal. Havana’nın eski şehri sanki yıllardır dokunulmamış gibi duruyor, Küba’nın ünlü purolarının yapıldığı tütünlerin yetiştiği Vinales vadisi ile Trinidad ve Santiago de Cuba gibi şehirler de mutlaka görülmeye değer.

Haberin Devamı

Kolombiya, Ekvator

İnkaların torunları sizi bekliyor

Artık İstanbul’dan Bogota ve Panama’ya da uçmak mümkün. Kolombiya’nın başkenti Bogota’nın koloniyal eski şehri ve görkemli meydanları görülmeye değer. Deniz kenarındaki Cartagena ise rengarenk evleriyle bütün Latin Amerika’nın en iyi korunmuş koloniyal şehirlerinden birisi. Bogota’dan bir saatlik bir uçuşla ulaşacağınız Ekvator’un başkenti Quito volkanlarla sarılı bir şehir. Ekvator’a bağlı Galapagos adaları ise tam bir tabiat harikası.

Nereye gidelim neler içelim

Yunan adaları Komşuda tatile devam

Yunan adalarına gitmeye fena alıştık, bu yaz da tabii ki gitmeye devam edeceğiz. Bizim sahillere yakın adalarda gezerseniz pastel evleriyle adeta bir mini Simi olan Halki ile çökmüş krateri hâlâ tüten, sahilindeki beyaz evleri Ege’nin dalgalarının dövdüğü Nisiros’u ihmal etmeyin. Ege Denizi’nin tam ortasındaki Paros, Antiparos ve komşuları Naxos da çok güzeller. Daha güneydeki Milos için Yunan adalarının en fotojeniği, Sifnos için ise en lezzetlisi derler, önümüzdeki yaz için aklınızda bulunmasında yarar var.

Haberin Devamı

Malta Şovalye adasını keşfedin

Malta da nereden çıktı diyorsanız, Valetta 2018 yılında “Avrupa Kültür Başkenti”. Valetta zaten çok ilginç bir kent. Kanuni Sultan Süleyman’ın Rodos’u almasıyla adayı terk eden şövalyeler Malta’ya yerleşmişler. Valetta hâlâ o yılların izlerini taşıyor. Muhteşem bir katedralin etrafını saran dar sokaklar, şehrin etrafını ve körfezin karşısı saran kaleler, bitmek bilmeyen surlar. Şehir sanki o yıllardan zamanımıza gelmeyi unutmuş gibi duruyor.

2018 için bir de içki önerim...

Cin yıllar süren uykusundan uyandı ve muhteşem bir dönüş yaptı. Son beş on yıl içinde onlarca yeni “butik” cin barların raflarında yer almaya başladı. Artık cin-tonik istediğinizde barmenler size o cin ile uyduğunu düşündükleri farklı tonikler bile öneriyorlar. Londra’nın Sipsmith, İskoçya’nın Caorunn, hatta Almanya’nın Karaorman bölgesinin Monkey 47 gibi butik cinleri artık ülkemizde de bulunabiliyorlar. Cin ve cin ile yapılan Negroni gibi klasik kokteyller içki dünyasının 2018 yılında da parlayan yıldızı olacağa benziyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR