Gazete Vatan Logo

TBMM Başkanı Yıldırım'ın imzası ile Belarus'a yeni bir eğitim kurumu kazandırıldı

TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın başbakanlığı döneminde Belarus’ta imzalanan işbirliği anlaşması ile yapımına başlanılan Türk kültürü ve Türkçe’nin de öğretileceği 18 numaralı anaokulu hizmete açıldı.

TBMM Başkanı Yıldırım'ın imzası ile Belarus'a yeni bir eğitim kurumu kazandırıldı

Binali Yıldırım, başbakanlığı döneminde, Şubat ayında Belarus’un başkenti Minsk’e resmi bir ziyarette bulundu. Ziyarette, Yıldırım’ın talimatı ile Türkiye Maarif Vakfı ve Minsk Belediyesi işbirliği ile bir anaokulu yapılması anlaşması imzalandı. Binali Yıldırım’ın Meclis Başkanlığı döneminde de yakından ilgilendiği anaokulu, yapımının tamamlanmasınından ardından açıldı. Açılış törenine, Türkiye’nin Minsk Büyükelçisi Kezban Nilvana Darama, Minsk Belediyesi Eğitim Komitesi Başkanı Maria Kindyrenko, Minsk Merkez İlçesi İdaresi Başkanı Dmitriy Petrusha ve diğer yetkililer katıldı.

Törende bir konuşma yapan Türkiye’nin Minsk Büyükelçisi Kezban Nilvana Darama, projenin Şubat ayında Başbakan Binali Yıldırım’ın Belarus ziyareti sırasında varılan bir anlaşma sonucu ortaya çıktığını belirterek ” Belarus’ta ilk defa okul öncesi eğitim alanında yakın iş birliği yapıyoruz. Bu anaokulunda eğitim görecek çocuklar, iki ülkenin geleceğini inşa edecekler, aynı zamanda Türkiye ile Belarus arasındaki ilişkilerin önemli bir halkası olacaklar.Belarus’ta bir anaokulunda Türkçe grubunun açılması ilk deneyim olacak ve başarılı olunması halinde uygulama, eğitim alanında benzer projelerin de bir öncüsü olma görevini görecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

Minsk Merkez İlçesi İdaresi Başkanı Dmitriy Petruşa ise anaokulun açılışının tüm bölge için son derece önemli bir olay olduğunu vurgulayarak, “Bu okulu inşa edenlere teşekkürlerimi sunuyorum. Özellikle de partnerlerimize" dedi.

TÜRK ÖĞRETMENLER TARAFINDAN TÜRK KÜLTÜRÜ VE TÜRKÇE ÖĞRETİLECEK

Minsk’in en modern ve donanımlı eğitim kurumlarından birisi olarak hizmet verecek 230 kişi kapasiteli anaokulunda, Milli Eğitim Bakanlığı'nca Türkiye’den görevlendirilen öğretmenler görev yapacak.

Yüzme havuzunun bulunduğu bale ve bilgisayar derslerininde verileceği anaokulunda ağır konuşma bozuklukları olan çocuklar da dahil olmak üzere toplamda 12 grubun eğitim alması planlanıyor