Gazete Vatan Logo

TBMM Başkanı Şentop'tan Yunanistan açıklaması

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Yunanistan'ın Ege adalarını silahlandırmasına ilişkin, "Türkiye bunları yakından takip ediyor. Tabii adalara 3-5 silah koymakla Türkiye açısından bir risk, bir tehdit oluşturacağını düşünenler varsa yanılıyorlar, hata ediyorlar. Ama Türkiye uluslararası hukukun ve anlaşmaların kendisine tanımış olduğu tüm hakların ve yetkilerin peşinde ve onları yakından takip ediyor. Gereken zamanda gereken adımları atar Türkiye. Kimsenin endişesi olmasın" dedi.

TBMM Başkanı Şentop'tan Yunanistan açıklaması

Seçim bölgesi Tekirdağ’da bulunan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Çorlu Süleymaniye Camii’nde cuma namazını kıldıktan sonra Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’u makamında ziyaret etti. Şentop, çıkışta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

TBMM Başkanı Şentop’un sorulara verdiği yanıtlar şöyle:

Savunma Bakanı Hulusi Akar’ ın bir açıklaması olmuştu. Yunanistan'ın anlaşmalara aykırı olarak Ege Denizi’nde 16 adayı silahlandırdığını söylemesi üzerine Ege Denizi’ndeki sorun tekrar gündeme geldi neler söyleyeceksiniz bununla ilgili?

Türkiye tabii Ege Denizi’nde de, malum Doğu Akdeniz’de de başka yerlerde de ülke olarak sahip olduğu hakları uluslararası hukukun kendisine tanımış olduğu hakları ve yetkileri sonuna kadar kullanıyor. Ege ve adalardaki durumla ilgili olarak; Türkiye uluslararası anlaşmalardaki, anlaşmaya taraf olan ülkelerin yükümlülükleri de olmak üzere hepsini yakından takip ediyor. Ege’deki adalar ile ilgili Lozan Anlaşmasından sonra da farklı tablolar var, İtalyanlar tarafından Yunanlılara bırakılıyor gibi…Ama sonuçta Ege’deki adaların silahsız olması bütün uluslararası anlaşmalarda başta Lozan olmak üzere öngörülüyor. (Milliyet)

Haberin Devamı