Gazete Vatan Logo

Tasarımcıların yolu moda haftasından geçiyor

Modacı Mehtap Elaidi, Istanbul Moda Haftası’nın her yıl daha iyiye gittiğini anlatarak dünyaya açılan yeni tasarımcıları da ortaya çıkardığını söylüyor.

Tasarımcıların yolu  moda haftasından geçiyor

Bu seneki moda haftası şu anda planlandığı gibi ilerliyor. Defilelerin yanısıra Istanbul Moda Akademisinin Moda Konuşmaları, Dice Kayek ve Zeynep Tosun’un moda filmleri ve WGSN firmasının trend araştırmaları seminerleri üzerinden modayı kavrayan bir programı var bu sezon Mercedes Benz Fashion Week Istanbul’un” diyor Mehtap Elaidi ve ekliyor, “Bu tip etkinlikler zamanla olgunlaşan ve birikimlerle bir kültür oluşturan etkinlikler. İstanbul da bu anlamda bebeklik çağını geride bırakmış yürümeye başlamış bir moda haftası. Yakaladığı süreklilik ile birlikte de bugün Türkiye’nin yarattığı çok önemli bir marka ve etkinlik.” Elaidi mora haftasının gelişimini ve tasarımcılara avantajlarını anlattı.

Moda haftalarının tasarımcılara etksi nasıl?

Moda haftalarında zaman zaman yıldızı parlayan tasarımcılarımız her zaman oldu ancak süreklilik üzerinden bir marka olarak bakarsak sayabileceğimiz çok tasarımcı var. Bugün marka olarak adlandıracağımız tüm tasarımcıların yolunun bu moda haftasından geçtiğini unutmamalı.

Haberin Devamı

The Core nedir?

Mercedes Benz Fashion Week Istanbul ile eş zamanlı olarak oluşturulmuş olan The Core etkinliği bu moda haftasının ticari platformu. Tasarımcı markaları ve firmalar burada koleksiyonlarını görücüye çıkartıyor ve yurtdışından gelen alıcılarla buluşturuyor ki bunu çok önemsiyorum. Çünkü sonuç olarak bu bir iş ve koleksiyonunuzu en doğru kitleye sunmak da bir o kadar beceri işi.

Bu yılki İstanbul Moda Haftası çok renkli

Mehtap Elaidi olarak satış noktalarınız ne durumda?
Biz Mehtap Elaidi markası olarak Orta Doğu pazarında satış noktası olarak beli bir doygunluğa ulaşmış durumda, İtalya keza çok kuveetli olduğumuz bir nokta. Önümüzdeki dönem için hedefimiz Asya ve Kuzey Amerika onun için de bu sezon NewYork’ta ve Çin’de birer showroomla çalışmalarımızı başlatıyoruz.
Moda Tasarımcıları Derneği’nin 10’uncu yılı bu konuda neler söylersiniz?
İlk günden itibaren önem verdiğimiz tüm noktaların üzerinde hala duruyor ve derneğin moda tasarımcılarına bir merkez ve ortak paylaşım platformu olarak var olmasına çalışıyoruz. Bunun için de çeşitli seminerler ve workshop çalışmalarının yanısıra onları ilgilendiren konularla ilgili ortak projeler geliştiriyoruz.
Marka olmanın gerekliliği neler?
Moda dünyası rekabet oranının en yüksek olduğu sektörlerden biri ve marka olmanın gerekliliği özgün tasarım yapmak kadar yaptığınız tasarımları en doğru kanaldan en doğru insanlara iletmek. Bu da bilgi birikimi kadar finansal güç ile de alakalı. Önümüzdeki yıllarda Türkiye’den çok daha fazla tasarımcının global olarak varlığını gösterecektir.

Haberin Devamı