Gazete Vatan Logo

Tartıl, kaybettiğin kiloya göre öde

Sağlıklı yaşam farkındalığı ile detoks ve zayıflama merkezlerine ilgi arttı. Yılın her ayı yüzde 100’e yakın doluluğa ulaşan merkezlerin kilo verdirme programları 1.500 eurodan başlıyor verilecek kiloya göre 9 bin euroya kadar çıkıyor.

Tartıl, kaybettiğin  kiloya göre öde

Sağlık turizmi için bu yıl ülkemize gelen turist sayısı 250 bin civarında. Bu rakamın 2023 yılında 1 milyon, gelirinin de 1 milyar dolar olması bekleniyor. Bu artıştaki en büyük pay termal sağlık ve spa-wellness tatiline olan farkındalığa ait. Kirli hava, stres, hareketsizlik, tüketilen işlenmiş gıdalar hem bedensel hem de zihinsel kirliliğe sebep oluyor. Kaliteli ve sağlıklı yaşam arayışı artıyor. Diğer yandan sosyal medya kullanımının artmasıyla da fit bir vücuda sahip olmak isteyenler bu konuda çözüm arayışına giriyor. Bu yüzden tatil haklarını ‘Her şey dahil’ otellerden ‘Well being’e (İyi olmak) kaydıranların sayısı da her gün yükseliyor. Detoks programlarından frekans terapiye kadar farklı programlar mevcut.

Ödeme günün kuruna göre

En çok tercih edilen program zayıflama programları. Kazdağı Turizm Sağlık ve Mutluluk Kampları’nın internet sitesinden aldığımız bilgilere göre, ‘Zayıflama ve sağlığına kavuşma kampları’nın 21 günde 10-15 kilo, 41 günde 20-28 kilo, 60-80 günde 30-40 kilo vermeli seçenekleri mevcut. 21 günlük kampların fiyatları 1.500 eurodan (8 bin TL) başlarken, 2 bin 750 euroya kadar çıkabiliyor. 41 günlükler 2 bin 750 ile 5 bin euro, 60 günlükler 4 bin ile 7 bin euro arasında değişirken 80 günlük bir zayıflama kampına girmenin maliyeti 6 bin ile 9 bin euro (49 bin TL) arasında değişiyor. Kışın fiyatlar yaklaşık 250 euro daha ucuz. Ödemeler TL ile yapıldığında günün kuruna göre hesaplanıyor.

Haberin Devamı

Yüzde 80 yabancı misafir ağırlıyoruz
Dünyaca ünlü modeller Kate Moss, Naomi Campbell’ı da ağırlayan merkez olarak da tanınan Well-being alanında en tecrübeli tesislerden The LifeCo; Türkiye’de Bodrum ve Antalya, Tayland’da da Phuket’te hizmet veriyor. Merkezin Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürü Simay Yeral, geçtiğimiz kışı yüzde 90 dolulukla geçirdiklerini belirtti. Yaz döneminde kilo kontrol programlarının çok yoğun olarak tercih edildiğini söyleyen Yeral, kadınlar kadar erkeklerin de programlara ilgi gösterdiğini aktardı. Yeral, en uygun programları olan konaklama ve Beslenme Programı ile birlikte fix terapiler dahil programın günlük ücretinin 250 eurodan başladığının bilgisini verdi. Yeral, “Misafirlerimiz bilinçli, beklentileri olan sağlıklı yaşam trendlerini yakından takip eden kişiler. Kendi ihtiyaçlarına yönelik 4 günden başlayarak 1 aya kadar uzayan bir aralıkta tesisimizin misafiri oluyorlar” dedi. Misafirlerimizin yüzde 70-80’i yabancı” diye konuştu.
7 bin TL’den başlıyor
Vücudundaki toksinlerden kurtulmak isteyenlerin bir diğer adresi de Bodrum Turgutreis’de bulunan Sianji Well-Being Resort. Otelde Sıvı Detoksu, Çiğ Gıda Detoksu ve 80-20 Alkali Beslenme gibi 3 farklı program mevcut. Özellikle dengeli beslenmek ve kilo vermek isteyenlerin seçtiği 80-20 Alkali Beslenme programının Temmuz ayı için 1 haftalık programı, İstanbul kalkışlı uçak da dahil
7 bin TL’den başlıyor.
Avrupa ve Amerika’ya da açılacağız
Geçtiğimiz yıl 2 bin 500 kişiye merkezlerinde hizmet verdiklerini, bu rakamın yüzde 80’inin tekrar gelen misafirler olduğunu ifade eden Simay Yeral, sözlerine şöyle devam etti: “Doluluk oranlarımız tesisten tesise değişiyor. Bodrum merkezimizde şu an yüzde 95-yüzde 100 dolulukla gidiyoruz. Antalya ve Phuket merkezlerimiz de hemen ardından geliyor. Sağlıklı yaşam bilinci her geçen gün artarak çığ gibi büyüyor dolayısı ile önümüzdeki yıl büyümeye giderek oda sayısında artış yapmayı planlıyoruz. The LifeCo müdavimlerine en yeni haberimiz 2019’da Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) açacağımız yeni bir merkezimiz. Şu an inşaat devam etmekte, 66 odalı süper bir tesis hazırlıyoruz. Daha sonraki hedeflerimiz arasında İspanya ve Orta Amerika var.”

Haberin Devamı