Gazete Vatan Logo

Tarantino: Cinsel tacizden haberdardım!

Ünlü yapımcı Harvey Weinstein ile beraber çalışan yönetmen Quentin Tarantino, 'Weinstein'ın uyguladığı şiddetten haberi olduğunu' açıkladı.

Tarantino: Cinsel tacizden haberdardım!

Ünlü yapımcı Harvey Weinstein'ın, cinsel şiddet itirafı Hollywood'un gündeminde. Hollywood’da birçok kadın oyuncunun cinsel taciz ve tecavüz suçlamaları sonucunda, hakkında New York, Londra ve Los Angeles’ta soruşturma başlatılan ünlü yapımcı Harvey Weinstein skandalıyla ilgili Quentin Tarantino’dan açıklama geldi. ABD’li yönetmen Tarantino, Weinstein’ın eylemleri hakkında “Yaptığımdan fazlasını yapabilecek kadar çok şey biliyordum” dedi.

New York Times’a konuşan Tarantino, aralarında Pulp Fiction (Ucuz Roman), Django Unchained (Zincirsiz) ve Inglorious Basterds’ın da (Soysuzlar Çetesi) olduğu birçok filmde birlikte çalıştı. Tarantino gazeteye yaptığı açıklamada “Yaptığımdan fazlasını yapabilecek kadar çok şey biliyordum” itirafında bulundu. “Ortada normal dedikodulardan daha fazlası vardı. Bu dedikodular ikinci ağızdan değildi. Bazı şeyler yaptığını biliyordum. Keşke duyduklarım hakkında sorumluluk alsaydım. O sırada yapmam gerekenleri yapsaydım, onunla çalışmamam gerekirdi” itirafında bulundu.

Haberin Devamı

‘TECAVÜZE SESSİZ KAL ANLAŞMASINI DA BİLİYORDUM’

Tarantino bir dönem kız arkadaşı olan Mira Sorvino’nun Weinstein’ın kendisine cinsel tacizde bulunduğunu söylediğini ayrıca Weinstein’ı tecavüzle suçlayan Rose McGowan ile yapımcının yaptığı ‘anlaşmadan’ haberdar olduğunu aktardı. New York Times’a göre 1997’de Weinstein Sundance Film Festivali sırasında McGowan’a tecavüz ettikten sonra onunla sessiz kalması için 100.000 dolarlık bir anlaşma yapmıştı.

Weinstein’ın hakkında aralarında Gwyneth Paltrow ve Angelina Jolie’nin de olduğu 50’den fazla kadının cinsel taciz ve tecavüz suçlamaları bulunuyor.