Gazete Vatan Logo

Tansu Çiller Kısırkaya’da 150 lüks villa yaptırıyor

Eski Başbakanlardan Çiller, İstanbul Kısırkaya’da lüks site yaptırıyor.

70 bin metrekarelik arazi üzerine 150 villa inşa edilecek. Villaların fiyatı 500 bin dolardan başlayacak


Eski Başbakanlardan Tansu Çiller, İstanbul Kısırkaya’da lüks villa projesini hayata geçiriyor. Çiller, son dönemin popüler bölgesi Zekeriyaköy yakınlarındaki bölgede toplam 70 bin metrekare üzerine 150 villalık lüks site yaptıracak. 20 milyon dolar değer biçilen arazi üzerine inşa edilecek projenin yatırım tutarı 30 milyon dolar olacak. Önümüzdeki yıl başlanacak proje 2010 yılı gibi tamamlandığında sitenin satış bedelinin 150 milyon dolar ile 200 milyon dolar arasında olacağı tahmin ediliyor. Sosyal ve spor tesislerinin de yer alacağı sitedeki lüks villaların fiyatının yaklaşık 500 bin dolardan başlayacağı belirtiliyor.
Proje için şirket kurdu
Tansu Çiller ve eşi Özer Uçuran Çiller, Kısırkaya projesini hayata geçirmek için Kısırkaya İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ni kurdu.
Türkiye’de Marsan Holding’e sahip olan Çiller, yeni kurduğu şirketin hakim hissedarını ABD’deki GCD Inc olarak gösterdi. 50 bin YTL sermayeli şirketin yüzde 98’i GCD Inc’in, geriye kalan yüzde 2’si ise Doğan Yılancıoğlu, Doğan Oral, Adem Yelken ve Ahmet Uyan’a ait.
Kat karşılığı villa
Tansu Çiller, daha önce de İstanbul’un en yüksek prim vaat eden banliyölerinden Zekeriyaköy’deki arazileri üzerindeki villa projesini kat karşılığı yaptırmıştı.
Zekeriyaköy’ün Arıköy’den sonra en büyük villa projesi olan Güller Vadisi’nin yaklaşık 40 dönümlük arsası da Çiller’e aitti. Buraya 300 metrekare alanlı 104 villa inşa edilmişti. Çiller araziyi kat karşılığında Melih Aşık’a vermişti. Çiller buradaki projeden 40 villa almıştı. Fiyatlar ise 150 bin dolar ile 350 bin dolar arasında değişiyordu. Çiller kat karşılığı aldıklarının tamamını geçen yıla kadar satmıştı.

Haberin Devamı