Gazete Vatan Logo

Tansiyon ölçen akıllı saat geliyor

Tansiyon ölçmek, tansiyon aletini kolunuza sıkı sıkıya sararak, hava pompalayarak yapılan zahmetli bir iş, ancak Samsung’un akıllı saati bu işi çok daha kolay hale getirecek gibi görünüyor. Söz konusu akıllı saat, klasik tansiyon aletlerinin kullandığı yöntemin aksine, kalp hızı izleyicisine benzer bir teknoloji kullanıyor, bir ışık kaynağı ve ışık alıcısı ile tansiyonunuzu ölçebiliyor.

Tansiyon ölçen akıllı saat geliyor

Samsung’un yeni akıllı saati eğer piyasaya çıkarsa herhangi bir alete ihtiyaç olmadan tansiyonunuzu ölçebileceksiniz. Bu teknoloji, Samsung'un yakın zamanda başvurusunu yaptığı bir patentte ortaya çıktı. Bunun gerçekten bir saatte uygulanabilirliği, veya ne zaman böyle bir cihazın piyasaya çıkabileceği hakkında bilgi yok. Şimdilik sadece bir patent olduğu için, bunu gelecek nesil Samsung cihazlarda çıkmaması ihtimali de var.

Patent, bu saatten Gear X olarak bahsediyor; ama bu muhtemelen sadece bir kod isim. Bu teknolojinin Samsung Gear S4 veya Gear Sport 2 için hazır olmasını beklenmiyor.

Hayat kurtarabilir mi?

Yüksek tansiyonu saptayabilmek, tıp uzmanlarının kardiyovasküler hastalık gibi durumları erken teşhis edebileceği anlamına geliyor. Birçok akıllı saat sahibinin direkt olarak bilekleri üzerinde bir tansiyon monitörüne sahip olması, bu cihazların bir gün hayat kurtarmasına yarayabilir.