Gazete Vatan Logo

Tamamen yenilenen Renault Clio yola çıkıyor

Renault Grubu’nun en çok satan global modeli, Avrupa ve Türkiye’de B-HB segmentinin lideri Clio yenilendi. Yüzde 55’lik yerli orana sahip yeni Clio 111 bin TL’den başlayan fiyatlarla 12 Şubatta satışta.

Tamamen yenilenen Renault Clio yola çıkıyor

Oyak Renault Bursa fabrikasında üretilen yeni Renault Clio HB bu hafta yollara çıkıyor. 100 milyon eurosu hibrit modeli olmak üzere toplam 400 milyon euroluk yeni platform yatırımıyla devreye giren otomobil ilk etapta yüzde 55 yerlilik orana sahip. Tamamen yeni bir platformda üretilen yeni Clio ile birlikte mevcut versiyon da satılmaya devam edecek. 2020 Clio satışlarının yüzde 75’inin yeni kalanının mevcut versiyondan oluşması öngörülüyor. Renault Mais 2020’nin ikinci yarısında devreye alacağı yeni Captur ile yılı toplamda yüzde 17.6 pazar payının üstünde kapamayı hedefliyor. Ticari araçta ise yeni Kangoo 2021’de ithal edilecek.

Hibrit için destek bekliyor

Hibrit versiyonu 2020’nin ikinci yarısında pazara sunmayı öngören Renault Mais “hibrit” satışların Türkiye’de desteklenmesi için hükümete talepte bulundu. Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş gerekli mercilere hibrit motorlu araçların desteklenmesi için teklif sunduklarını ve cevap beklediklerini ifade etti. Türkiye’de hibrit motorlu araçlara yönelik genel bir teşvik sisteminin hayata geçmesini beklediklerini vurgulayan Çağdaş 2020 için 550-600 bin adetlik bir toplam pazar öngörüsü yaptılarını dile getirdi. Perakende satışlarda atağa geçen marka 2020’de filo satışlarını yüzde 50, 2020’de yüzde 40’a çekmeyi planlıyor.

Haberin Devamı

Yeni platformda üretildi

Clio, yeni neslinde tasarım genetiğini korurken daha kaslı ve dinamik bir görünüme kavuştu. İttifak tarafından geliştirilen yeni CMF-B platform sayesinde segmentinde benzersiz iç hacim ve konfora sahip. 9.3 inç dikey tablet ekran, Multisense Sürüş Deneyim Teknolojisi, Auto-hold fonksiyonlu elektrikli park freni B HB segmentinde ilk kez Renault Clio ile birlikte pazara sunulan özellikler arasında yer alıyor. Ayrıca Yeni Clio’nun 391 litre hacimli (dizel versiyonlarda 366 litre)bagajı segmentinin en iyisi olarak öne çıkıyor. Renault ürün gamında ilk kez Yeni Clio’da kullanılan360° kuş bakışı kameranın yanı sıraSmart Cockpit, Eller Serbest Park Destek Sistemi, kablosuz şarj, akıllı telefon ekran yansıtma özelliği,7’’ kişiselleştirilebilir sürücü ekranı ise bir üst segmente ait özellikler olarak dikkat çekiyor. Araç, Euro NCAP testinden elde ettiği 5 yıldız ile ideal bir güvenlik seviyesine sahip.

Haberin Devamı

111 ile 159 bin TL arasında fiyatlar

1 .0 SCe, 1.0 TCe ve 1.3 TCe benzinli motorları da ürün gamına ekleyen Yeni Clio, Türkiye’de yeni nesil dört benzinli ve iki dizel olmak üzere zengin motor seçeneğine sahip. (Benzinli manuel: 1.0 SCe 72 bg, Turbo 1.0 TCe 100 bg / Benzinli otomatik: Turbo 1.0 TCe X-Tronic 100 bg ve Turbo 1.3 TCe EDC 130 bg / Dizel manuel: 1.5 Blue dCi 85 bg ve 1.5 Blue dCi 115 bg). Mercan Turuncu ve Demir Mavi, Yeni Clio’nunlansman renkleri arasında yer alıyor. Mercan Turuncu ve Boğaz Mavisi ilk kez Yeni Clio’da kullanılan yepyeni renkler olarak öne çıkıyor. Aracın fiyatları 111 ile 159 bin TL arasında değişirken dizel 140.9 bin TL’den başlıyor. Ayrıca e-ticaret online satış ile 300 müşteri, Yeni Clio’yu pazara sunulmadan önce özel fırsatlarla satın alma ayrıcalığına sahip olacak.

Haberin Devamı

İç kalite yükselmiş

Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş: “B segmentitoplam pazardan aldığı yüzde 25 pay ile Bsegmenti Türkiye’nin 2. büyük segmenti, B HB alt segmenti ise yüzde 13,5 pay ile 3. büyük alt segmenti olma özelliği taşıyor. Clio, BHB segmentinden elde ettiği yüzde 46 pay ve en yakın rakibinden yaklaşık 4 kat fazla satış rakamı ile bu segmentin lideri konumunda yer alıyor. Türkiye’nin en çok satılan 2. modeli olan Clio’nun 5. nesli olan Yeni Clio’yumüşterilerimizle buluşturuyor olmanın heyecanını yaşıyoruz. “Clio’ların en iyisi” Yeni Clio ile segment liderliğimizi pekiştirmeyi hedefliyoruz.” dedi.Yeni Clio’nunkaroserisi, aerodinamizmini ve sportif görünümünü artırmak için 48 milimetre alçaltıldı (yükseklik 1440 mm). 17 inç tekerlekler (versiyona göre) ise aracın dinamik duruşuna katkı sağlıyor. Köpekbalığı anten, full LED farlar ve yan camların çevresindeki krom detaylar, Yeni Clio’nun modern tarzına katkı sağlıyor ve iç mekanda olduğu gibi dış tasarımda da kalite algısını artırıyor.

Haberin Devamı

1.3 TCe 130 bg otomatik

Captur, Meganeve Kadjar modelleri ile kendini kanıtlayan 1.3 TCe motor, bu kez Yeni Clio ile birlikte sunuluyor. 130 bg ve 240 Nmtork ile 7 ileri EDC otomatik vites kutusuna sahip bu motor, Yeni Clio motor ürün gamında 1.2 benzinli motorun yerini alacak. Yeni Clio’nun tüm dinamik özelliklerini barındıran bu yeni nesil motor, her koşulda heyecan verici bir sürüş deneyimi sağlıyor. Çift kavramalı EDC vites kutusu, sürüşü daha esnek ve keyifli hale getirirken diğer yandan CO2 emisyon miktarını azaltıyor. Bütün benzinli motorlar Yeni Clio’da ilk kez kullanılıyor. Beşinci nesli pazara sunulacak model bugüne kadar dünyada 15 milyon adetten fazla sattı.