Gazete Vatan Logo

Tamamen yeni: Porsche 911 Turbo S

Porsche, yeni 911 Turbo S modelini daha önce eşi benzeri görülmemiş bir güç, sürüş dinamikleri ve konforla sunacak.

Tamamen yeni: Porsche 911 Turbo S

Coupé ve Cabriolet modelleri lanse edilen 911 Turbo S, kaputun altında yer alan 3.8 litre çift VTG turboşarjlı boxer motoru ile 650 PS güç üretiyor. Bir önceki nesle göre 70 PS’lik artış anlamına gelen bu değer ile 800 Nm’lik tork sağlarken, 8 ileri PDK şanzımanla aracı sıfırdan 100 km/s'ye 2.7 saniye gibi etkileyici bir değerle ulaştırıyor ve 330 km/s’lik azami bir hız değeri kazandırıyor. 911 Turbo S modelinin boyutları, gelişmiş sürüş dinamikleri ile paralel olarak önemli ölçüde artırılmış: gövde, bir önceki nesle göre 45 mm daha geniş 1.840 mm’lik ön aksla, bir önceki nesle göre 20 mm artırılmış.

Yeniden tasarlanmış soğutma sistemi

911 Turbo S'de kullanılan yeni motorun temeli, 911 Carrera’nın motor serisine dayanıyor. Otomobilde tamamen yeniden tasarlanmış hava soğutma sistemi bulunuyor. Elektrikli olarak ayarlanabilen hava tahliye valflerine simetrik olarak yerleştirilen yeni ve daha büyük VTG (Değişken Türbin Geometrisi-variable turbine geometry) turboşarjlar ve basınç enjektörleri, yeni 911 Turbo S’in tepki kabiliyetini, gücünü, tork, emisyon ve devir kabiliyetlerini dikkate değer şekilde geliştirmiş.

Haberin Devamı

Sportif iç mekan

İç mekanda kaliteli ve sportif malzemeler dikkat çekiyor. Standart donanım listesinde deri iç mekan ve karbon trim Açık Gümüş detaylarla birlikte sunuluyor. Yeni tasarlanan iki tonlu iç mekan Porsche Exclusive Manufaktur tarafından opsiyonel olarak sunulacak. 18 yönlü ayarlanabilen spor koltuklarda, Porsche 930 olarak bilinen ilk 911 Turbo'yu anımsatan dikişler bulunuyor. Gösterge panelindeki kaliteli grafik unsurlar ve logolar karakteristik Turbo S özelliklerini tamamlıyor. Ortadaki PCM ekranı artık 10,9 inç büyüklüğünde ve yeni yerleşimi sayesinde dikkat dağıtmadan hızlı bir şekilde kullanılabiliyor.