Gazete Vatan Logo

SUV ile yeniden doğdu

Peugeot’nun toplam satışları içinde yüzde 24 olan SUV modellerinin payı 2018'de yüzde 36’ya çıktı.

SUV ile yeniden doğdu

Düne kadar popüler hatchback modelleriyle öne çıkan Peugeot, bugün SUV pazarının iddialı markalarından biri oldu. Peugeot'nun Türkiye'deki toplam satışları içinde yüzde 24 olan SUV modellerin payı, 2018'de yüzde 36'ya çıktı. Yılın ilk 10 ayında Peugeot üç SUV modelinden toplam 8 bin 92 adet sattı.

Peugeot Türkiye Genel Müdürü İbrahim Anaç, 2008, 3008 ve 5008 modelleri ile Türkiye SUV pazarında önemli bir oyuncu olduklarını söyledi. Peugeot'nun toplam satışları içindeki SUV modellerin payının arttığını anlatan Anaç, "PSA Grubun açıkladığı iki planda da SUV ürün gamı ile büyüme stratejisinin bir parçası olarak Peugeot Türkiye de SUV modellerinde önemli bir başarı elde etti.

Daralan pazarda Peugeot'nun büyümesine önemli katkı sağladı. Peugeot 3008 ise başarılı performansına devam ederek, 10 ayda yüzde 12 pazar payı ile segmentinde üçüncü sırada yer alıyor" dedi.

PAZAR PAYINI ARTIRACAK

ÖTV ve KDV indirimleri ile piyasanın ciddi bir hareketlilik kazandığını söyleyen Anaç, kasım ve aralıkta pazarın vergi indirimi öncesine göre yüzde 50 büyüyeceğini ifade etti. Yılın son iki ayında pazarın 140-150 bin adetler seviyesinde gerçekleşmesini beklediklerini söyleyen Anaç, "Yılı 28-29 bin civarında bir satış ve yüzde 4,8/4,9 arasında da bir pazar payı ile kapatmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

CANLANMA DİĞER SEKTÖRLERE DE YANSIDI

OTOMOBILIN Türk tüketicisi için en büyük ikinci yatırım kalemi olduğunu söyleyen Anaç, "Geçen ay yollara yaklaşık 20 bin yeni araç çıkarken bu sayıkasımda 60 binler civarında olacak. Yeni olan herşeyin toplumun psikolojisine olumlu katkı yapacağını düşünüyoruz. Otomotivin canlanması diğer sektörlere de yansıyacaktır diye düşünüyoruz" dedi.

YIL BİTMEDEN İHRACATTA REKOR

TÜRKIYE ihracatının 12 yıldır lideri otomotiv endüstrisi, daha yıl bitmeden rekor kırdı. Otomotiv ihracatı ocak-kasım döneminde yüzde 12 artışla 29.1 milyar dolara çıktı. Böylece 2017'deki 28.5 milyar dolarlık ihracat rekorunu, yılın bitmesine bir ay kala geride bıraktı.

FİLODAKİ ARAÇ SAYISI 343 BİN OLDU

Haberin Devamı

OPERASYONEL araç kiralama sektörü yılın ilk 9 ayda 76 bin 877 adet aracı filosuna kattı. Bu dönemde 9 milyar TL yeni araç yatırımı yapan sektörün, aktif büyüklüğü 30 milyar TL'yi aştı. Operasyonel kiralama sektörünün filosundaki araç sayısı toplamda 343 bin 287 adet oldu.