Gazete Vatan Logo

SUV’da güneş tutulması

MItsubIshI Motors, Avrupa’da en hızlı büyüyen sınıfa yeni SUV modeli Eclipse Cross ile giriş yaptı. Coupe tasarımı, keskin ve maskülen hatlarıyla öne çıkan araç, markanın 40 yıllık SUV uzmanlığından güç alıyor.

SUV’da güneş tutulması

İsmini güneş tutulmasından alan Eclipse Cross’ta birçok yeni teknolojik donanım dikkati çekiyor. Orta konsola yerleştirilen Apple Car Play ve Android Auto uyumlu Smartphone Link Display Audio (SDA) sistemi ve touchpad kontrol mekanizması sayesinde sürücü, yoldan gözünü ayırmadan müzik sistemi ile akıllı telefon fonksiyonlarını kullanabiliyor. SUV’da; adaptif hız sabitleyici, çarpışma önleme sistemi, şerit takip uyarı sistemi, kör nokta uyarı sistemi, hareketli nesne algılama sistemi, elektronik park freni gibi gelişmiş güvenlik özellikleri var. Eclipse Cross 163 beygir güç üreten 1.5 litre turbo benzinli motorla donatıldı. Mitsubishi’nin yeni SUV’u 6 ileri vitesli manuel veya 8 kademeli CVT şanzıman seçenekleri ve 2WD-4WD çekişle ithal edilecek. 5 farklı donanım seviyesiyla satılan aracın fiyatı 131 bin 900 TL’den başlıyor.

Hedef 4 kat büyüme

Temsa Motorlu Araçlar Genel Müdürü Levent Akpulat, yeni modelleriyle hedeflerini şöyle anlattı: “Mitsubishi Motors, önümüzdeki 3 yılda satışlarda yüzde 30’un üzerinde artış hedefliyor. Eclipse Cross’un Türkiye pazarına girmesi bu anlamda önemli. Türkiye olarak biz de gerçekleştirdiğimiz Eclipse Cross lansmanı ile yılda 2 bin Eclipse Cross’la binek araç kategorisindeki satışlarımızı 4 kat artırmayı hedefliyoruz.”

Haberin Devamı