Gazete Vatan Logo

SUV bombardımanı!

SUV ve crossover’lara olan yoğun ilgiyi gören markalar, adeta yeni model bombardımanına geçti.

SUV bombardımanı!

Otomotiv pazarının bu yıl yüzde 10-15 daralması beklenirken, SUV pazarı yeni ürünlerle büyüyecek.

2006’da oto pazarından yüzde 5.5 pay alan crossover’ların payı 2016’da yüzde 16.2’ye ulaştı.

1.6 litre-dizel-otomatik modellerin dopingiyle SUV’ların pazar payı yüzde 20’ye doğru gidecek.

Avrupa’nın en çok satanı zenginleşti

Renault’nun yenilenen şehirli crossover modeli Captur, satışa çıktı. Çift tonlu kişiselleştirme özelliği makyajlı Captur’de de yer alırken, 30’u aşkın kombinasyon sayesinde müşteri, kişisel zevkini aracın tasarımına yansıtabiliyor. Captur, Touch, Icon ve Outdoor ekipman seviyesiyle satılacak. Touch’ta; yan hava yastıkları, ABS, ESP, Hill Holder, Cruise Control, manuel klima, tek dokunuşla açılan elektrikli ön ve elektrikli arka camlar, direksiyondan kumandalı müzik sistemi, deri direksiyon, USB & Bluetooth, eller serbest Renault card sistemi, elektrikli ve ısıtmalı dış dikiz aynaları, 16 inç alüminyum jant bulunuyor. Araçta 2 dizel (dCi 90 EDC ve manuel) ile 2 benzinli motor seçeneği (TCe 120/otomatik ve manuel) yer alıyor. Captur’ün fiyatı 81 bin 450 TL’den başlıyor.
Yenilenen XC60’la güvenlikte devrim
1 MİLYON adetlik satışla Avrupa’nın en çok satan orta boy SUV’u unvanına sahip XC60, yenilendi. Volvo’nun XC90 ile başlayan yeni tasarım çizgisini üzerinde taşıyan ve daha kaslı görünüme kavuşan XC60’ın ön satışlarına 3’üncü çeyrekte başlanacak.
Araç ilk aşamada 190 beygir gücünde D4 AWD motor seçenekleriyle satışa sunulacak.
Araçta 2 çekişli sistemden vazgeçen marka artık tüm XC60’ları 4 çeker olarak üretecek.
XC60’da Volvo Cars’ın yeni dönem teknolojileri arasında yer alan ve otomobiller, yayalar, büyük hayvanlarla olan çarpışmaları engellemeye yardımcı olan City Safety sistemine eklenen 3 yeni özellik otomotiv dünyasında yeni sayfa açacak.
Bunlardan ilki; direksiyon yardım özelliği. Sürücünün olası bir çarpışmadan kaçabilmesi için otomatik olarak direksiyon da yardım sağlayacak. Volvo Cars, City Safety’e ayrıca Karşı Şerit İhlali
Önleme Sistemi olarak adlandırılanve karşı şeritten gelen araçlarla çarpışmayı önlemede sürücüye yardımcı olan bir sistem daha ekledi. Sistem, farkında olmadan şeridinden çıkan sürücüyü uyarıyor ve ona otomatik direksiyon yardımı sağlıyor. Kör Nokta Bilgi Sistemi de güncellendi. Sistem, kör noktada araç olduğu zaman direksiyon yardımıyla otomobili tekrar şeridine döndürüyor.
Müşteriyi şımartacak
Volvo Car Turkey Genel Müdürü Sabri Sözen, yeni dönemde kişi yerine “araca” özel sadakat programlarını devreye alacaklarını kaydetti. Sözen, şöyle devam etti: “Özel olarak tasarlanan ayrıcalıklarla dolu Volvo Car Prime telefonlara indirilebilecek. Uygulama ile kullanıcılarımız sadece ilgi alanlarına, hayat tarzlarına, zevklerine uygun ayrıcalıklara değil aynı zamanda Volvo’larına ve ihtiyaçlarına uygun servis ile satış noktalarında da avantajlara sahip olabilecek.”
Crossland X Temmuz’da geliyor
Opel’in Crossover segmentine giriş yapacağı yeni modeli Crossland X, Temmuz’da ülkemize geliyor. Yeni crossover, Opel’in Mokka X ile hayata geçirdiği X ailesinin ikinci üyesi. Sportif hatlara sahip Crossland X, 4.21 metrelik uzunluğu ile Astra’dan 16 cm daha kısa, 10 cm daha yüksek. Bu fark yolculara daha yüksek bir oturma pozisyonu, daha ferah bir görüş ve daha yüksek baş mesafesi sağlıyor.
Crossland X iç mekanında ferah bir yaşam alanı sunarken kompakt boyutları ile şehir yaşamına uyum sağlıyor. 520 litrelik bagaj hacmi, arka koltukların katlanması ile maksimum 1.255 litreye kadar çıkabiliyor. Araçta; akıllı bilgi-eğlence sistemi, head-up display, 180 derecelik geri görüş kamerası ve dönebilen AFL LED farlar öne çıkıyor.
Crossland X, 81 beygir güç üreten 1.2 litre benzinli (manuel), 110 beygirlik 1.2 litre benzinli (otomatik) ve 99 beygir gücünde
1.6 dizel (manuel) motor seçenekleriyle ithal edilecek. Dizel Crossland X, 100 km’de ortalama 3.9 litre yakıt tüketiyor.
Yeni GLA Türkiye’de
Mercedes-Benz’in crossover’ı GLA, artırılan motor seçenekleri ve güncellenen donanım paketleri ile yenilendi. Ürün gamının tepe noktasını Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC oluşturuyor. Araçta
381 beygir güç ve 475 Nm tork üreten
2.0 litre benzinli motor yer alıyor. AMG SPEEDSHIFT DCT 7 vitesli şansımanla donatılan GLA, 4.4 saniyede 100 km hıza
ulaşabiliyor. Her zaman olduğu gibi araç güvenliği GLA’da ön planda. GLA’da Aktif Fren Yardımcısı standart olarak bulunuyor. Öndeki araca olan mesafenin güvenlik sınırının altına düştüğünde sürücüyü uyaran sistem, gerektiğinde fren gücü desteği sağlıyor. Sürücünün tepki vermekte gecikmesi halinde sistem devreye giriyor ve çarpışmayı önlemek veya etkilerini hafifletmek üzere otonom olarak kısmi fren yapıyor. GLA’da ‘ATTENTION ASSIST’ de standart olarak sunuluyor. Bu donanım, sürücünün direksiyon hareketlerini takip ederek tipik yorgunluk belirtilerini algılıyor ve sürücüyü iç geçmesi veya dalma riskine karşı uyarıyor. Yenilenen GLA 185 bin 200 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de satılacak.

Haberin Devamı