Gazete Vatan Logo

SUV atağına kalktı

Skoda, Kodiaq’ın kardeşi Karoq’u 2018’in ilk çeyreğinde satışa sunacak. Kompakt SUV’da 1.0 litre benzinli motor da yer alacak

SUV atağına kalktı

Skoda, Kodiaq’tan sonra yeni Karoq modeli ile SUV sınıfında atağını sürdürüyor. Markanın tamamen yeni üyesi olan Karoq, 2018’in ilk çeyreğinde Türkiye pazarına sunulacak. Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Tolga Senyücel, Karoq’un Skoda’nın SUV atağında önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, “Karoq ile kompakt SUV segmentinde önemli oyuncular arasında yer almayı hedefliyoruz” dedi.

Kodiaq ve Karoq ile Türkiye’nin en popüler segmentlerinden birinde söz sahibi olacaklarını söyleyen Senyücel, “Karoq’u 115 beygirlik 1.0 litre ve 150 beygir gücünde 1.5 litre benzinlilerin yanı sıra 115 beygir güç üreten 1.6 litre dizel motor seçenekleriyle getireceğiz. 1.6 lt dizel motorlu seçeneğin satışlarımızda önemli bir yer tutacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Sürekli büyüyen segment

SUV segmentinin Avrupa’da olduğu gibi Türkiye’de de giderek daha fazla pazar payı elde ettiğini ifade eden Tolga Senyücel, şöyle devam etti: “Türkiye’de de geçtiğimiz yıllara oranla kompakt SUV satışları yüzde 23.5 arttı. İlk 9 ayda satılan SUV’lar pazarın yüzde 16’sını oluşturdu. Bunun gelecek yıllarda daha fazla artmasını bekliyoruz ve biz de Karoq ile bu sınıftan önemli pay elde etmeyi amaçlıyoruz.”

Haberin Devamı

Dijital devrim

Abisi Kodiaq’ın çizgilerine benzeyen Karoq’ta; keskin geometrik şekilli farlarla 3 boyutlu görünüm sunan ön bölüm, LED farlar, sportif ve kaslı çizgiler öne çıkıyor. Araç 4.382 mm uzunluğa, 1.841 mm genişliğe ve 1.605 mm yüksekliğe sahip. İç mekanda tamamen dijital gösterge paneli bir Skoda modelinde ilk kez kullanılıyor. Tüm ayarlar Modüler Bilgi Matrisi (MIB) ekranında kolaylıkla yapılabiliyor. MIB sistemi aracılığıyla ayrıca müzik sistemi, telefon, Sürücü Destek Sistemleri (Şerit Asistanı, Ön Bölge Asistanı gibi) veya aracın durumuna ilişkin ayarlara da ulaşılabiliyor.