Gazete Vatan Logo

Suudi Arabistan o ülkeyi vurdu

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, Yemen'in batısındaki Muha Limanı yakınlarında Husilere ait bomba yüklü bir tekneyi vurduğu bildirildi.

Suudi Arabistan o ülkeyi vurdu

Al Arabiya televizyonunun haberine göre, koalisyon güçleri, Husilere ait bomba yüklü bir tekneyi, Muha Limanı açıklarında vurdu.

Haberde, ölü veya yaralılara ilişkin bilgi verilmedi.

AA muhabirine konuşan liman yetkilileri ise Husilere ait teknenin, limanda Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) donanmasından bir savaş gemisini hedef aldığını söyledi.

Teknenin savaş gemisine ulaşmadan etkisiz hale getirildiğini ifade eden yetkililer, patlamada Yemenli ve BAE'li bazı askerlerin yaralandığını belirtti.

Husilerin, bu saldırıyla birlikte son iki hafta içinde Muha Limanını üçüncü kez hedef aldığı kaydediliyor.

Kızıldeniz sahilinde bulunan Muha Limanı 2017'nin başlarından bu yana Yemen hükümetine bağlı birlikler ile koalisyon güçlerinin denetimi altında bulunuyor.

Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler ve eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları, Eylül 2014'ten beri başkent Sana ve bazı bölgelerde kontrolü elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Yemen hükümetine destek veriyor.

Haberin Devamı