Gazete Vatan Logo

Suriye’nin kuzeyinde seyir halindeki Türk Kızılay aracına silahlı saldırı

Suriye’nin kuzeyinde seyir halindeki Türk Kızılay aracına düzenlenen silahlı saldırıda bir Kızılay personeli şehit oldu, bir personel yaralandı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, hain saldırı ile ilgili "Araçlarında Kızılay amblemi bulunan ekibimize yapılan bu saldırı, aynı zamanda uluslararası hukuku da hedef almıştır. Bu alçak saldırıyı şiddetle lanetliyoruz." ifadelerini kullandı.

Suriye’nin kuzeyinde seyir halindeki Türk Kızılay aracına silahlı saldırı

Suriye'nin El Bab bölgesinde yardım faaliyetlerinde görevli olan Mehmet Arif Kıdıman'ın içinde olduğu Kızılay aracına silahlı saldırı düzenlendi. Olayda Düzceli Kıdıman olay yerinde hayatını kaybederek şehit oldu.

KIZILAY ARACI VURULDU!

Türk Kızılay'dan yapılan açıklamaya göre, üzerinde ve tavanında belirgin bir şekilde Kızılay amblemi bulunan seyir halindeki Türk Kızılay aracına, Çobanbey- El-Bab arasında, plakasız iki araç içeresinden yüzleri maskeli ve kamuflaj kıyafetli kişiler tarafından çapraz ateş açıldı.

BİR PERSONEL YARALANDI, BİR PERSONEL DE YARA ALMADAN KURTULDU

Saldırı sonucu araçta bulunan Kızılay El-Bab Sevgi mağazasında çalışan bir Türk Kızılay personeli şehit oldu, bir personel de yaralandı. Bir kişi de saldırıdan yara almadan kurtuldu.

KIZILAY BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA
Kızılay Başkanı Kerem Kınık şu açıklamayı yaptı:
"Kimliği belirsiz, plakası olmayan askeri kamuflaj giymiş ve yüzleri örtülü, silahlı saldırganlar bölgede Kızılayımızın üzerinde amblemi bulunan, Uluslararası Hukuk tarafından dokunulmazlığı garanti altına alınmış, üzerinde Kızılay yelekleri bulunan, insani yardım personellerini hedef aldılar.
Bu olay 2011 yılından bu yana Suriye içinde bulunan ve sadece buradaki sivillerin acısını dindirmeye çalışan tüm insanlığa yapılmış bir eylemdir. Bu terör eylemini lanetliyoruz. Bölgede yüzlerce projemiz, elimizi uzattığımız milyonlarca insan var. Uluslararası insancıl hukukuk bize verdiği koruma hakları ve BM’nin ilgili kuruluşlarının koordinasyonuyla gerçekleştirmekteyiz. Devletimizin yerel unsurlarıyla ve Suriye’nin yerel unsurlar ile eşgüdüm halinde bu faaliyetlerimizi gerçekleştirmeye gayret ediyoruz.
Milyonlarca insanın insani yardıma muhtaç olduğunu biliyoruz."

Haberin Devamı

"ŞİDDETLE LANETLİYORUZ"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yaşanan acı olayla ilgili konuşarak, "Araçlarında Kızılay amblemi bulunan ekibimize yapılan bu saldırı, aynı zamanda uluslararası hukuku da hedef almıştır. Bu alçak saldırıyı şiddetle lanetliyoruz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı