Gazete Vatan Logo

Suriye’de Kürt devleti kurdurmayacağız!

Muhtarlar buluşmasında da Suriye’deki PYD konusunda mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terör örgütü PYD/YPG’ye sözde devlet kurdurmayız, kurdurmayacağız” dedi

Suriye’de Kürt devleti kurdurmayacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Külliye’de 39. Muhtarlar Buluşması’nda da PYD konusunda net mesajlar verdi, Suriye’nin kuzeyinde bir Kürt devleti kurulmasına asla müsaade edilmeyeceğini vurguladı. Erdoğan özetle şunları söyledi:

“Biz ülkemiz ve milletimiz için çalışırken FETÖ ihanet çetesinin ordu içindeki mensupları bir darbe girişiminde bulundu. Hemen ardından da Suriye’de kurulmak istenen terör devletinin önünü kesecek hamlemizi yaparak Fırat Kalkanı Harekatı’nı gerçekleştirdik. Terör örgütü PYD/YPG’ye sözde devlet kurdurmayız, kurdurmayacağız. Bazıları Kürt devleti diyorlar, benim Kürt kardeşlerim inanıyorum ki, Suriye’nin kuzeyinde böyle bir oluşuma asla fırsat vermeyecektir. Suriye’de başka bir devlete asla izin vermeyeceğiz. Bizler 80 milyon tek devletiz. Bu vatanı bölmeyi gayret edenlere biz her tarafı mezar ederiz. Şu anda Suriye’nin kuzeyinde, 2000 kilometrekarelik alan bizim kontrolümüzdedir.”

Gabar’daki gibi yapacağız!

“Cerablus’a, Rai’ye, El Bab’a indik. Oradaki 2000 kilometrekarelik alanı kontrol altına aldık. Hedefleri Akdeniz’e ulaşmaktı. Cudi’de, Tendürek’te, Kandil’de, Gabar’da ne yapıyorsak her yerde bunları nerede görürsek aynısını yapmaya devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

‘Bir tane ‘Evet’ fazlayla bitiyor’

“(16 Nisan halk oylaması) Hazmedemiyorlar, bunlarda hazımsızlık var, midelerine oturdu bu iş. Alışacaklar. Bazıları yazıyor, “şu kadar “Hayır” oyunu nereye koyacaksın?”. Geç o işleri. Bir tane “Evet” fazla olursa bu iş bitiyor. Demokrasi bu. Hangisi daha fazla çıkarsa mesele onun lehine bitmiştir. Hazmedemiyorlar. Alışacaklar bu işe. Alışacaklar. Yeter ki biz bir olalım, iri olalım. Hep birlikte Türkiye olalım, bunlara gerekli dersi vermiş oluruz. Önümüzdeki sorunları çözmek için ya bir yol bulacağız, ya bir yol bulacağız. Şartları önümüze katıp değiştirerek hedeflerimize ilerleyeceğiz. Her dediklerini yapan bir Türkiye hayali ile yanıp tutuşanlar, biz onurlu ve dik bir duruş sergiledikçe adeta kuduruyorlar. İçimizdeki bazıları ile birlikte bu güçlerin en büyük hayalidir ama biz artık eski Türkiye’ye dönmeyeceğiz.”

Haberin Devamı

‘Bu komünistler vatansever değil’

“Yanlarına havalimanı geliyor, bazıları “havalimanı istemezük” dedi. Yıllarca havalimanı dendi, bunlar “istemezük” dedi. Kim bunlar? Komünistler, komünistler. Bu komünistler, bunlar hiçbir zaman vatansever değildir. Bu tür hizmetleri verdiğiniz zaman çılgına dönüyorlar.”

Atletli fotoğrafa tepki

“Sözde adalet yürüyüşü yapıyor (CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu) birisi, arada sırada karavanda oturuyor, atletle bir yemek yiyor, bir gazete başlık atmış, “vatandaş filanca”. Bu benim vatandaşıma hakarettir. Benim vatandaşım, ana muhalefetin başında olacak, çağıracak gazeteciyi “Gel, benim fotoğrafımı çek”. Atatürk’ü atletle görüp de resim çektirdiğine şahit oldun mu?”