Gazete Vatan Logo

Süper lüks otele dönüştürülecek!

İlk 5 yıldızlı süper lüks otel olacak

Galata’da İstanbul’un ilk apartmanlarından biri olan 137 yıllık tarihi Barnathan binası, Galata Kulesi çevresindeki ilk 5 yıldızlı süper lüks otel olacak. 3 yıl boyunca binanın 10’u aşkın hissedarıyla görüşen Nar Yatırım, oteli işletmesi için yabancı tekliflere de açık.

Türkiye’nin ilk yerli bilgisayar markası Escort Computer’ı kuran İbrahim Özer, tarihi binalara olan ilgisiyle baba mesleği olan müteahhitliğe soyundu. Özer’in yaklaşık 5 yıl önce kurduğu Nar Yatırım, Galata’daki 137 yıllık tarihi Barnathan binasını otele dönüştürmeye hazırlanıyor.

Bugüne kadar otel ve konut alanında 350-400 milyon TL satış değeri bulunan projesi bulunan ve Galata’da 3 tarihi bina satın alarak restore edip rezidans işletmeciliğine başlayan şirket, Galata Kulesi’nin yakınında yer alan ve 1876 yılında yapılmış tarihi Barnathan binasını 100 odalı 5 yıldızlı süper lüks bir otele çevirecek. Beyoğlu Tünel meydanından Galata Kulesi’ne inen Galipdede Caddesi üzerinde yer alan tarihi binanın İstanbul’un ilk apartmanlarından biri olduğunu ve Boğaz ve Haliç manzarası ile mimarisiyle bölgede oldukça dikkat çektiğini belirten Nar Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Özer, “Kulenin etrafındaki ilk tarihi otele imza atacağız. Geçen yıl satın aldığımız binanın renovasyon projesini de hazırlayarak otele dönüştürmek için Anıtlar Genel Kurulu’ndan izin alma sürecine girdik. Kurul’dan izni Eylül ayında alarak inşaata başlamayı planlıyoruz” dedi.

Hissedar Facebook’tan

Galata’nın yüzük taşı sayılan tarihi binanın 10’un üzerinde hissedarı olduğunu ve hisseleri 3 yıl boyunca topladıklarını belirten Özer, “Harap kalan binanın sahipliği sorunluydu. Hisseleri tapu kayıtlarından teker teker sahiplerini bularak topladık, hatta hisse sahiplerinden birini facebook’tan bulduk” diye konuştu. Özer, yaklaşık 40 milyon dolara malolacak otelin 2015 sonunda açılmasını öngördüklerini ifade etti. Barnathan için yabancıların ilgisinin yoğun olduğunu ve işletmek için teklif aldıklarını söyleyen Özer, işletmek için talepleri değerlendirebileceklerini belirtti.

Bugüne kadar pek çok kez el değiştirdi

Barnathan Apartmanı Galata bölgesinde 19. yüzyıl sonları itibarıyla inşa edilen apartman konutlarının ilk örneklerinden biri. İlk sahipleri olan ailenin adıyla anılan Barnathan Apartmanı, birkaç kez el değiştirmiş. 1930’lu yıllar itibariyle ise Halil Arda ve Hamit Karaorman tarafından birçok varise dağılmış olan hisseler alınmaya başlanmış ve onlar öldükten sonra apartman 7 kişi arasında bölünmüş. Genelde sahiplerinin ikamet etmediği bina, bugüne kadar ev ve iş yeri olarak kiralanmış.

Galata’da m2 fiyatı 4 yılda % 100 arttı

Sultanahmet, Galata ve Süleymaniye gibi bölgelerin yabancı yatırımcılar açısından çok önemli olduğunu kaydeden İbrahim Özer, “İtalyan, Fransız, Yunan ve ABD’li turistler, lüksten ziyade ruh arıyor. Tarihi binaların olduğu bu bölgelerde talebin olması, arzın ise kısıtlı kalması yüzünden fiyatlar hızlı artıyor. Fiyatlar 2011’den 2012’ye geçerken ortalama yüzde 10 arttıysa, bu bölgede yüzde 20 arttı. Galata bölgesinde m2 fiyatları 4 sene önce 3 bin dolarken bugün 6 bin dolar. 3 yıl sonra da 10 bin doları görmesini bekliyoruz” diye konuştu. Galata’da üst gelir grubunun binaları alıp renove ettiğini belirten Özer, kiralanan rezidanslarda ise gecelik fiyatların 100-160 euro olduğunu sözlerine ekledi.

Haberin Devamı