Gazete Vatan Logo

Süper Lig 100 ülkede canlı yayınlanacak

Digiturk’ün yeni sahibi Katarlı beIN MediaA Group, Türk sporunu dünyaya açmayı hedefliyor. CEO Al-Obaidly, Süper Lig maç yayınlarının Fransa, Amerika, Asya-Pasifik, MENA ve Sahra Altı Afrika’ya ihraç edildiğini belirterek, “Sonraki adımımız 100 ülkede yayınlamak” dedi

Süper Lig 100 ülkede canlı yayınlanacak

Digiturk’ü 1 yıl önce satın alan Katarlı beIN Media Group, Süper Lig yayın hakları bedeli dahil Türkiye’de önümüzdeki 5 yıl içinde toplam 12 milyar lira yatırım yapmayı öngörüyor. beIN Media Group, yeni kanallar, yeni stüdyolar, yeni içerikler ve yeni teknolojilerle yatırımlarını daha da artırmayı planlarken, Türk sporunun markalaşması adına önemli bir adım atacak. Digiturk’ün yeni dönem hedefleri arasında Türkiye Süper Ligi’ni 100’den fazla ülkede canlı yayınlamak var.

Digiturk CEO’su Yousef Al-Obaidly, geçtiğimiz yılın Kasım ayında gerçekleşen Süper Lig yayın hakları ihalesini 5 yıl için KDV dahil 3 milyar dolarlık teklifle kazandıklarını hatırlattı. Bu rekor rakamın Türkiye’ye duydukları güven ile birlikte Türk futbolunun taşıdığı yüksek potansiyele duydukları inancı da gösterdiğini söyleyen Al-Obaidly, Digiturk’ün bugüne kadar 6 milyar doları aşan yatırımla Türk futbolunun en büyük destekçisi olduğunu vurguladı.

İçerik ihracatı

Süper Lig’in marka değerini uluslararası alanda daha güçlü bir noktaya taşıma kararlılığında olduklarını ifade eden Al-Obaidly, “Türkiye Süper Ligi maç yayınları Fransa, Amerika, Asya-Pasifik, MENA ve Sahra Altı Afrika’ya halihazırda ihraç edildi. Sonraki adımımız 100’den fazla ülkede yayınlamak. Bu ülkeler arasında Balkanlar, Kuzey Amerika, Sahra Altı Afrika, Kanada ve Japonya gibi ülkeler var” diye konuştu.

Haberin Devamı

Al-Obaidly, Süper Lig’in radyo yayın hakları için son tur görüşme halinde olduklarını da sözlerine ekledi.

Digiturk’te yaşanan değişim sürecini, en son gelişmeleri ve gelecek planlarını paylaştığı toplantıda Türkiye’ye duydukları yüksek güvenin altını çizen Yousef Al-Obaidly, “Türkiye’de olduğumuz için kendimizi şanslı sayıyoruz” dedi. Genç nüfusu, büyüyen istikrarlı ekonomisi, insanlarının spor tutkusu ve içerik geliştirme konusunda bölgesel bir merkez olarak sunduğu fırsatlarla Türkiye’nin çok cazip bir yatırım ülkesi olduğunu vurgulayan Al-Obaidly, Türkiye’den önemli oranda içerik ihraç ettiklerini de anlattı. “Türkiye, 250 milyon dolardan fazla içeriği yurt dışına ihraç ediyor. Biz ihracatta ikinci sıradayız” diyen Al-Obaidly, Digiturk’un son 1 yıl içinde, Süper Lig maçlarının yanı sıra beIN Gurme tarafından üretilen yerli içeriklerin uluslararası arenaya ihracı yönünde önemli bir yol kat ettiklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Yeni spor haber kanalı geliyor

Digiturk’ün yeni projelerinden de söz eden Al-Obaidly, yeni bir haber kanalı kuracaklarını açıkladı. Al-Obaidly, futbol sezonunda yayın hayatına başlayacak yeni kanalın beIN Sports Haber adını alacağını ve şifresiz olacağını söyledi. Kanal, her gün 4 ana haber kuşağı ile birlikte, her saat başı haber programı yayınlayacak. Al-Obaidly, yeni spor haber kanalının Türkiye’nin sporuna her alanda desteklerini sürdürmeye kararlı olduklarının en önemli göstergelerinden biri olduğunu söyledi.

Kulüplere ekstra para yok

Dıgıturk, geçen yıl yapılan ihalede Süper Lig’in uluslararası yayın haklarını da aldı. Bu durumda uluslararası yayınlardan üreteceği tüm gelir kendisine ait olacak.

3 bin kombinasyon 4 ana pakete indi

Haberin Devamı

DIGITURK’ÜN yeni döneminde müşteri odaklı ürün ve hizmetler, seçkin ve zengin içerik, yenilikçi teknolojilere odaklanarak liderliklerini sürdüreceklerini anlatan Yousef Al-Obaidly, bu kapsamda yapılan çalışmaları şöyle anlattı: “Tüm kanallarımızı beIN markası altına topladık. Stüdyolarımızı yeniledik. Paket yapımızı sadeleştirerek 3 binin üzerindeki kombinasyonu 4 ana pakete düşürdük. Ayrıca daha rekabet edilebilir fiyatlara indik. Son 2 ayda 400 bin abone bu paketleri seçti. 340 bin eski abone yeni pakete geçerken, 60 bin yeni abonelik açıldı” diye konuştu. beIN Connect ile Digiturk’ü TV ötesine 4 ekrana ücretsiz taşıdıklarını söyleyen Al-Obaidly, kurulum ve teknik servis ücretlerini kaldırdıklarını açıkladı.

1 ayda 1 milyon bölüm GoT izlendi

Game of Thrones’un yeni bölümleri beIN Connect üzerinden ABD ile aynı anda Türkçe dublaj seçeneğiyle yayınlanıyor. İlk
7 ayda Game of Thrones’un
6 sezonunun tamamını ve
7. sezonun ilk bölümünü kapsayan 1.9 milyon bölüm izlendi.
1 ayda izlenen bölüm sayısı da
1 milyona ulaştı.

Haberin Devamı