Gazete Vatan Logo

Süleyman Soylu ve Nurettin Canikli, sıcak bölgede

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, son günlerde İdlib operasyonu nedeniyle sıcak günlerin yaşandığı Hatay'a geldi.

Süleyman Soylu ve Nurettin Canikli, sıcak bölgede

Bakanlar Soylu ve Canikli ilk olarak Hatay Valiliği'ne geçti. Burada Vali Erdal Ata ve askeri yetkililerden bilgiler alan heyetin programının detayları paylaşılmadı. Bakanlara, üst düzey askeri yetkililerin de eşlik ettiği bildirildi.

HATAY'DA GÜVENLİK TOPLANTISI

Hatay Valisi Erdal Ata, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'ye kent genelinde alınan güvenlik tedbirleriyle Suriyelilere yönelik eğitim, ekonomik destek ve yardım faaliyetleri hakkında sunum yaptı. Valilik makamında yapılan sunuma, bakanların yanı sıra Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, 39'uncu Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, 2'nci Hudut Alayı Komutanı Piyade Albay Ahmet Gürbüz, Vali Yardımcıları Orhan Mardinli, Nursal Çakıroğlu, Mahmut Hersanlıoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin ve İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk de katıldı. Bakanlar, daha sonra 'Güvenlik Toplantısı' yaptı.

4 SAAT SÜRDÜ

Hatay'da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'nin katıldığı 'Güvenlik Toplantısı', yaklaşık 4 saat sürdü. Toplantıda, Suriye'nin İdlib kentine yapılan intikal ile bölgeye çok yakın noktadaki Afrin'in konuşulduğu öğrenildi. Ayrıca Hatay Valisi Erdal Ata'nın da Türkiye'deki Suriyelilerle ilgili bakanlara brifing verildiği bildirildi.

Haberin Devamı