Gazete Vatan Logo

Süleyman Soylu: Ağzının payını vermesi lazım

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Silahlı insansız hava araçlarını bir şekilde suçlamaya çalışırken, terörle yaptığımız mücadeleden incindikleri apaçık ortadadır. Bunu açık söyleyeyim anamuhalefet partisinin bu milletvekiline acilen çağırıp ağzının payını vermesi lazım." dedi.

Süleyman Soylu: Ağzının payını vermesi lazım

Bakan Soylu, kuruluşunun 191'inci yıl dönümü dolayısıyla 81 ilin zabıta teşkilatının temsilcileriyle bakanlıkta bir araya geldi.

Soylu, burada yaptığı konuşmada terörle mücadelenin zorluğuna değinerek, her geçen gün bu mücadeleye ilişkin imkan ve kabiliyetlerin artırılması gerektiğine dikkati çekti.

İsrail'den insansız hava araçları alındığında birtakım zorluklarla karşılaşıldığını anımsatan Soylu, savunma sanayisini millileştirmenin Türkiye'nin en önemli politikalarından birisi olduğunu vurguladı.

Soylu, İçişleri Bakanlığına ait insansız hava araçlarının iç güvenlik çerçevesinde teröristlerin yerlerini belirlemek için 1 yıl önce havada kaldığı saatin ayda 20 saati geçmediğini, ancak bunların en son haftada 620 saat uçuş yaptıklarını, bunun da ayda 2 bin 500 saate denk geldiğini söyledi.

Terörle mücadelenin Türkiye'nin dört yanında sürdüğüne işaret eden Soylu, insansız hava araçlarının ve personelinin, teröristlerin faaliyet alanını daraltmak, onların hareket alanını kısıtlamak ve ülkenin savunmasına üstünlük sağlayabilmek için 24 saat görev yaptıklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Herkes memleketimizin geleceğini düşünüyor"

Bakan Soylu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Birileri bundan rahatsız olmuş. 'Savaşta bile bu kurallar uygulanmaz' diyor. Savaş ne demek? Yani biz PKK ile savaşıyoruz, öyle mi? Öyle bir zehirli kelimedir ki bu. Bu kelimenin anlamı şudur, PKK bir terör örgütü değil, Allah korusun onların dilinde PKK, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile eşit şartlarda savaşabilecek bir yapının sahibi. Aslında silahlı insansız hava araçlarını bir şekilde suçlamaya çalışırken, terörle yaptığımız mücadeleden incindikleri apaçık ortadadır. Bunu açık söyleyeyim ana muhalefet partisinin bu milletvekiline acilen çağırıp ağzının payını vermesi lazım. İyi ya sivil insanlarımızı öldürecekler, öyle mi? Sadece ekmek kazanmak için, birisinin elektriğini bir yerden bir yere bağlayabilmek için gidebilecek silahsız masum insanları öldürecekler, bir tek sesiniz çıkmayacak sizin. Sonra 'adalet' diye yürüyeceksiniz. Orada insanlarımızı, köylerinde yolların imecesini yapabilmek için bir araya gelmiş insanları, sivil masumları öldürecekler."

Haberin Devamı

Birilerinin Türkiye'nin milli savunma sanayisini hedef almasının boşuna olmadığını belirten Soylu, "Başkalarının tercümanlığını yapıyorlar. Bu kadar açık ve nettir. Bugün jandarmamız, polisimiz, korucumuz, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin mensupları Mehmetçiklerimiz hep beraber yoğun bir mücadele ortaya konulmaktadır. Kimse canını düşünmüyor. Herkes memleketimizin hürriyetini, yarınlarını ve geleceğini düşünüyor." dedi.