Gazete Vatan Logo

Şükrü Şankaya, toprağa verildi

Cavit Çağlar, ölen dayısının cenaze töreninde ağlamaktan konuşamadı

Bursa'da geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Devlet eski Bakanlarından Cavit Çağlar'ın dayısı, Nergis Holding Yönetim Kurulu Başkanı 74 yaşındaki Şükrü Şankaya, yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı cenaze töreni ile bugün son yolculuğuna uğurlandı. Dayısının tabutunu omuzunda taşıyıp mezarına toprak atan Çağlar, "13 yaşında yetim ve öksüz kaldım. Beni alıp o büyüttü" dedi. Gözyaşlarını tutamayan Çağlar, konuşmakta güçlük çekti.

Önceki gece evinde geçirdiği kalp krizi sonucu, kaldırıldığı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşamını yitiren Nergis Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Şankaya için bugün saat 10.00'da, Organize Sanayii Bölgesi'ndeki holding binası önünde tören düzenlendi. Buradaki törene, Şankaya'nın eşi Nermin, kızı Nergis ve oğlu Şenol Şankaya ile Cavit Çağlar ve çok sayıda çalışanı katıldı. Törende konuşan Cavit Çağlar, hayatının en acı gününü yaşadığını belirtip, "Bir iki kelime söylemeden ağabeyimi uğurlamak istemedim. 13 yaşında, yetim kaldım, öksüz kaldım. Kendisi beni alıp büyüttü. "Oğul- baba' ilişkisi içersinde yıllardır bugünlere geldik. Nergis Holding zaman zaman sıkıntılar yaşadı. Bize verdiği ailevi güçle ayakta durduk. 20 bine yakın kardeşimizle hep beraber buraları ayakta tuttuk. Bundan sonra ayakta tutmaya çalışacağız" dedi.

"HAKLARINIZI HELAL EDİN"
Dayısı Şankaya'nın ölümünü rüya olarak gördüğünü, her an yanlarına gelip, törene katılacağını düşündüğünü söyleyen Cavit Çağlar, gözyaşlarını tutamadı. Çalışanlardan Şankaya için üç kez haklarını helal etmesini ağlayarak isteyen Çağlar, sözlerine, "Benim de ağabeyime hakkım geçmedi ama en ufak hakkım varsa helal olsun. O da yattığı yerden bizlere hakkını helal etsin" diyerek konuşmasına ara vermek zorunda kaldı.

Şankaya'nın cenazesi daha sonra, Ulucami'ye getirildi. Buradaki törene, Vali Nihat Canpolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, AKP Grup Başkanvekili Faruk Çelik, Bursa milletvekilleri, Devlet eski bakanlarından Necdet Menzir, Lütfullah Kayalar, Mehmet Gazioğlu ile TİM Başkanı Oğuz Satıcı, Beşiktaş eski Başkanı Serdar Bilgili, Beşiktaş eski 2'nci Başkanı Hüsnü Güreli, Bursaspor Kulüp Başkanı Levent Kızıl, Teknik Direktör Raşit Çetiner, futbolcular, Bursa eski Emniyet Müdürü Kırklareli Emniyet Müdürü Reşat Altay, tiyatro oyuncusu Tekin Akmansoy, ses sanatçısı Adnan Şenses, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Cenaze törenine katılması beklenen 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in ise rahatsızlığı nedeniyle gelemediği belirtildi.

İl Müftüsü Ahmet Zeki Elturan'ın öğle vakti kıldırdığı cenaze törenin ardından Şankaya'nın tabutu, camiye yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki Ahmetpaşa Mezarlığı'na omuzlarda taşındı. Dayısının tabutunu omuzunda taşıyan Cavit Çağlar'ın sık sık gözlerinin dolduğu görüldü. Şankaya'nın cenazesi, dualarla toprağa verildi.

Haberin Devamı