Doğada tatilin adresi Hisarönü!

Hisarönü, Marmaris’e yaklaşık 20 km mesafede bulunan sakin bir sahil kasabası. Ormanlarla çevrili, hafif meltemlerin estiği, ülkemizin cennet köşelerinden bir belde...

Bayram tatilinin hafta sonuyla birleştirilerek uzatılması, henüz tatil yapamayanlar için sabırsızlıkla beklenen fırsatların başında yer alıyor. Böylesi bir fırsatın değerlendirileceği en güzel yerler arasında da kuşkusuz Akdeniz ve Ege sahilleri bulunuyor. Ancak daha trafiğe çıkar çıkmaz başlayan yoğunluk, tatil beldelerinde de kendini hatrı sayılır bir şekilde hissettiriyor. Birkaç günlük bir fırsatı değerlendirmek için çıkılan tatilden dinlenmiş olarak değil de yorulmuş olarak dönülüyor. Bu hafta size, yoğunluktan uzak, tabiatın doyasıya tadını çıkartabileceğiniz Hisarönü Golden Key’de bir tatil tavsiye edeceğim; ama öncesinde otelin de bulunduğu, eşsiz bir yer olan Hisarönü ve körfeziyle ilgili biraz bilgi vermek istiyorum.

Doğada tatilin adresi Hisarönü

Kızıl renkli kumsal...

Kuzeyinde Datça, güneyinde ise Bozburun’un yer aldığı Hisarönü Körfezi, ormanlarla çevrili, genellikle dalgasız, öğleden sonraları ise hafif meltemlerin estiği, her köşesinde enfes koyların bulunduğu, ülkemizin cennet köşelerinden bir yer. Körfezi çevreleyen ağaçların suya yansıması sayesinde yeşilden turkuaza; turkuazdan da binbir oyunla maviye dönüşen suyun berraklığı ise bir o kadar hayret uyandırıcı. Denizin derin olduğu noktalarda bile suyun altı oldukça net görülebilmekte. Bunun yanı sıra körfez boyunca liman vazifesi gören birbirinden harika bakir koylar bulunuyor. Bu özellikleri sayesinde Hisarönü Körfezi, yalnızca Türkiye’nin değil dünyanın da sayılı körfezlerinden biri ve görülmesi gereken nice güzelliğe sahip bir yer.

Haberin Devamı

Doğada tatilin adresi Hisarönü

Körfezin en uç noktasında bulunan ve adını da bu körfezden alan Hisarönü ise Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı ve Marmaris’e yalnızca yaklaşık 20 km mesafedeki sakin bir sahil kasabası. Yapılaşmanın fazla olmadığı Hisarönü Koyu’nda kumsalın kızıl renkte olması ise epey şaşırtıcı. İlk yerleşim tarihi milattan öncelere dayanan Hisarönü, bu tarihlerden itibaren tertemiz havası, şifalı olduğu düşünülen kaynak sularıyla bir tedavi merkezi olarak görülmüş. Bugün bile aşırı sıcak olmayan ve nemsiz havasıyla kalp veya astım hastaları için bulunmaz bir nimet. Ayrıca Hisarönü ve çevresinde, görülmeye değer pek çok tarihi kalıntı da bulunuyor.

Haberin Devamı

Huzurun ‘altın anahtarı‘

Hisarönü‘nde denize sıfır, 10 dönümlük yemyeşil bir arazi üzerine kurulan “Hisarönü Golden Key”, başarısı ulusal ve uluslararası mercilerce de tescillenmiş, Türkiye’de örneğine az rastlanır bir tesis.

Doğada tatilin adresi Hisarönü

Golden Key, kimisi çocuklu veya geniş ailelerin rahat edebileceği şekilde düzenlenmiş; kimisi de tatilini, balayı tadında geçirmek isteyen çiftler için oldukça romantik tasarlanmış, toplam 28 odadan oluşan bir tesis. Otelin denize sıfır olması da büyük bir kolaylık... Büyülü atmosferden bir an olsun uzaklaşmadan, otelin kendi plajında günün istenilen her anı denize girmek, büyük bir konfor sağlıyor.

Hisarönü Golden Key’de mutlaka...

Doğada tatilin adresi Hisarönü

- Gece denize girin; özellikle de aysız bir gecede yakamoz eşliğinde yüzmek büyüleyici.

- Kumsaldan yıldızları izleyin; şehir ışıklarının görmenizi engellediği milyonlarca yıldızı izlemek çok keyifli.

- Masaj yaptırın; çeşit çeşit bitkisel yağların ehil eller sayesinde sizi bütün stresinizden uzaklaştırmasına fırsat tanıyın.

Haberin Devamı

- Bisiklete binin; yegâne sesin kuş cıvıltıları olduğu, yemyeşil bir doğada tek başınıza yol alın.

- Erken uyanın ve kahvaltı öncesinde, güne yüzerek başlamanın keyfini çıkartın.

- Kumsalda yürüyüş yapın; gün batımının daha da kızıllaştırdığı kumsal, gözünüze inanılmaz görünecek.

-Tekne turuna katılın; teknelerin Körfez’in tadını gün boyu çıkartabileceğiniz, iyi bir rotası var.

Bavulunuzda bulunsun

Hızlı kuruma teknolojisine sahip O’Neill’ın mayo şortları deniz tutkunları için ideal.

O’Neill marka terlikler yaz tatillerinde hem kadın hem de erkeklerin kurtarıcısı oluyor.

Konforlu bir tatilin olmazsa olması geniş bir sırt çantası. O’Neill’ın çantası tam da bu amaca uygun.

Sportive markalı mat, doğanın yenileyici gücünde yoga yapmak isteyenlerin olmazsa olmazı.

Sınırlı sayıda boş yeri olan Hisarönü Golden Key’de yerinizi şimdiden ayırtmak için acele etmenizi tavsiye ederim.

Telefon:

Haberin Devamı

+ (90) 252 466 63 84

+ (90) 530 970 20 35

Web: http://www.hisaronu.com.tr/

DİĞER YENİ YAZILAR