Havadan İstanbul bir başka güzel

Boğaz’ın kenarında gezinirken ya da İstanbul’un tarihi mekanlarını dolaşırken aklınıza geliyor mu ‘Bir de bu kadim şehri havadan görmek?...

Bu dünyanın turistik şehirlerinin olmazsa olmazlarından biri. Helikopter gezisi ile şehre hakim olup sonra derinlerine inmek neredeyse bir rituel.

İstanbul’un en çok ihtiyacı olan helikopter turlarını bir süredir Kaan Air yapıyor.

2012 yılında “Büyük Heliport” lisansını alarak Maslak Ayazağa’da 22 dönümlük bir alan üzerindeki Türkiye’nin ilk ve tek helikopter havalimanı Kaan Heliport’dan havalanan onlarca helikopter yerli ve yabancı turistlere İstanbul’u seyrettiriyor. Güvenliğin ön planda tutulduğu, minimum 15 dakika süreli helikopter turları aklınızdan yıllarca silinmeyecek başka bir İstanbul’u hediye ediyor gözlere.

“Yurtdışından bir misafir ya da turist grubu geldiğinde nasıl gezdirmeliyim, başta nereye götüreceğim ama saatler uygun mudur?” gibi sorularla yeterince anlatamadığımız İstanbul’u; Tarihi Yarımada ve Boğaziçi ağırlıklı turları ile neredeyse görsel bir şölenle baştan anlatıyorlar adeta. Bu seyir turunun en güzel tarafı istediğiniz saatleri seçebiliyor ve rotayı oluşturabiliyor olmanız. Eğer bir toplantınız var, trafik yoğun ve yetişme sorunuzu varsa size hava taksi olarak da hizmet verebilmeleri . Kadıköy’den Ayazağa Kaan Heliport’a otomobille gelirken 1.5 saatte aldığımız yolun helikopterle sadece 6 dakikada yapıldığını öğrenince seviniyor, özellikle iş dünyasının bunu mutlaka deneyimlemesi gerek fikrine yoğunlaşıyoruz.

Haberin Devamı

Helikopterlerin inebilecekleri noktalar henüz sınırlı ama yeniden yapılandırmalarla hemen her lokasyona inebilecek olmaları nedeniyle onların iş dünyasının yeni “zaman” partneri olduğunu da anlıyorsunuz.

Kaan Air Genel Müdürü Kemal Süler, hobisi fotoğrafçılık olan aynı zamanda bir pilot. İstanbul seyir turu, helikopter kiralama ve hava taksi hizmetinin yanı sıra akıllardan çıkmayacak keyif vermesi için yıllardır emek veriyor. Dileği, İstanbul’a hayatını adamış tüm İstanbulluların bir kez de olsa bu deneyimi yaşamaları. 15 dakikalık turların 75 Euro’dan başlayan fiyatlarla yapılmasının nedeni de bu. Helikopter turu yapmak ya da iş toplantılarına helikopteri kullanmak Kaan Air sayesinde lüks olmaktan çıkarken, ben turu yaparken sadece vizörün arkasında kalabilmiş olsam da Ayasofya, Sultan Ahmet Camii, Taksim, Levent, Kız Kulesi gibi İstanbul’un simgeleriyle sanki ilk defa karşılaşmış gibi tanışmaktan kendi adıma da büyük keyif aldım. İstanbul’un her gün farklı bakan, siluetlerini geçen günün enerjisiyle değiştiren mucizevi şehri bir akşam vakti dolaşmak takılı kaldı aklımda.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR