24 saat yaşayan şehir Hong Kong

Hon Kong, Türkiye’deki 81 ilin 80’inden daha küçük, 24 saat yaşayan şehir hem eğlenmek hem de alışveriş için fırsatlar diyarı.

Çin Halk Cumhuriyeti’ne bağlı özel yönetim bölgesi olan Hong Kong için hem ekonomik hem de mimari açıdan dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biri diyebiliriz. Ne kadar modernleşirse modernleşsin hem sokaklarında hem de günlük yaşamın içinde tüm canlılığı ile yaşatılan geleneksel kültürü sayesinde turizmin en cazip kentlerinden biri. Asya’nın en önemli ticaret, endüstri ve turizm merkezi olmasının yanı sıra dünyanın da Londra, New York ve Tokyo’dan sonra, en büyük dördüncü finans merkezi konumuna yerleşmiş.

Hong Kong, 155 yıl İngiliz sömürgesiyken 1 Temmuz 1997 yılında Çin Halk Cumhuriyeti’ne iade edilmiş. Bugün İngilizlerin miras bıraktığı kültür ile Çin kültürünün bir sentezini yaşıyor. Çin’in güney kıyılarında yer alan kent “Yeni Bölgeler” olarak adlandırılan üç temel bölgeye ayrılmış. Toplam 1106 km’lik yüz ölçümüyle, Türkiye’deki 81 ilin 80’inden daha küçük olan kentin nüfusu 7,5 milyona yaklaşıyor. Evet, Hong Kong dünyanın en kalabalık kentlerinden biri ancak bu gözünüzü korkutmasın, hektarlarca yeşil alana sahip bir yer aynı zamanda. Hong Kong bir gökdelenler şehri. Bu devasa binalara müthiş bir ışıklandırma yapmışlar, bu nedenle şehrin gecelerinin ayrı bir görsel büyüsü var. Her akşam Victoria Limanı’nın her iki yakasındaki yaklaşık kırk kadar gökdelenden 15-20 dakikalık bir ışık, ses ve lazer gösterisi yapılıyor. Alışverişin, lüksün, dev binaların, ufak tefek insanların ve yerin altı ile üzerinin birbirine karıştığı bir şehir Hong Kong. Alışveriş sevenler için Hong Kong bir cennet çünkü vergi uygulanmadığı için alışveriş olanakları baş döndürücü. Üstelik günün her saatinde alışveriş yapabiliyorsunuz. Bu ülkede gece ya da gündüzün hiçbir önemi yok, sokaklar ve caddeler günün her saati hareketli ve eğlence dolu.

Haberin Devamı

Gidilecek yerler

- Hong Kong Adası: Adanın kuzeyi daha çok yapılar ve insanlar tarafından kuşatılmış durumda. Güneyde ise kalabalık azalıyor, güzel plajları ve lüks evleriyle adanın en varlıklı bölgesi.
- Victoria Zirvesi: Hong Kong Adası’nın güneybatısında bulunan ve her yıl milyonlarca ziyaretçiyle buluşan bu tepe, şehrin ve körfezin en güzel manzaralarını izlemek isteyenler için ideal. 554 metreyle Hong Kong’un en yüksek noktası. Zirveye çelik halatlara bağlı bir tramvayla çıkılıyor. Günün her saati sıra beklemek durumunda kalabilirsiniz. Şehir manzarasını hem akşam hem de gündüz izlemelisiniz.
- Peak Tower: Victoria Zirvesi’nde bulunan bina Hong Kong’un sembol yapılarından biri. Yüksekliği 396 metre. Size daha da yüksek bir şehir panoraması sunuyor.
- Hong Kong Disneyland: Çocuklar ve içindeki çocuğu yaşatanların asla kaçırmayacakları bir yer.
- Happy Valley: Ekonomik olarak iyi bir gelire sahip yerli ve yabancıların yaşadığı bir bölge. Hong Kong’un en yüksek iki konutu “Higgcliff” ve “The Summit” burada bulunuyor.
Hong Kong lezzetleri
Hong Kong’da yemek, bölge kültürünün önemli bir parçası. Uzakdoğu mutfağının en iyi temsil edildiği yerlerden biri olarak biliniyor. Birçok Uzak Doğu şehri gibi burada da sokak yemekleri çok çeşitli ve yaygın. Geleneksel tatların sunulduğu sokak tezgâhları, sokaklarda yürürken iştah açıcı bu kokulara kayıtsız kalmanızı imkansızlaştırıyor. İspanyol mutfağındaki tapas veya bizdeki meze gibi Hong Kong’da da “dim sun” oldukça yaygın bir atıştırmalık.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR