Denizin tarihle buluştuğu yer

Marsilya

Marsilya tarihi, çok kültürlü yapısı, coğrafyası ve hareketli şehir hayatı ile Avrupa ve Akdeniz ruhunun buluştuğu bir şehir. Hem şehrin sakinlerine hem de ziyaretçilerine yaşamı keyiflendiren bolca seçenek sunuyor.

Denizin tarihle buluştuğu yer


Fransa’nın güneyinde, yılın büyük bölümünü güneşli geçiren Marsilya 57 kilometrelik sahili ile olduğu kadar, tarihi, çok kültürlü yapısı, coğrafyası ve hareketli şehir hayatı ile de dünyanın en çok turist çeken yerlerinden biri. Avrupa ve Akdeniz ruhu bu şehirde buluşuyor; hem şehrin sakinlerine hem de ziyaretçilerine yaşamı keyiflendiren bolca seçenek sunuyor.

Marsilya Fransa’nın en kozmopolit şehirlerinden biri. Çünkü tarih boyunca sürekli göç alan, dünyanın çok farklı bölgelerinden buraya gelen insanlara ev sahipliği yapan bir coğrafya. Bölgedeki bazı mağaralarda bulunan resimlerden yerleşimin 30 bin yıl öncesine kadar gittiği tahmin ediliyor.

Bölge denizin keyfini çıkarabileceğiniz çok sayıda koya sahip bir coğrafya. Uzun sahilinin 20 kilometresini Calanques fiyort kıyıları oluşturuyor. Calanques koyları deniz keyfi yapmak isteyenler için en çok tercih edilen bölgeler. Sormiou ve Morgiou size önerebileceğim alternatifler. Sahiller oldukça kalabalık oluyor. Benim gibi sakinliği seviyorsanız, deniz keyfinizi biraz erken saatlerde yapıp, günün kalanını Marsilya sokaklarına ayırabilirsiniz.

Şehrin merkezinde bulunan Marsilya Saint Charles Garı, tüm tren ağının da merkezinde olduğundan yolunuzun düşeceği yerlerden biri. Birçok Fransız filmine ev sahipliği yapan mekân kendinizi bir film karesinde hissettirecek görsel etkiye sahip.

Eski limanın büyüsüne kapılın
Şehrin sosyal hayatının merkezi olarak kabul edilen Eski Marsilya Limanı (Vieux Port), en çok vakit geçirmenizi önereceğim yerlerden biri. Her çeşit ürünü bulabileceğiniz pazarları, gündüz ve gece gidebileceğiniz restoranları, kafeleri, barları ve dükkanları kadar tadına doyamayacağınız manzarası ile Marsilya’nın ruhunu en çok da burada hissedebilirsiniz. Şehrin dünyanın birçok kültürüne ev sahipliği yaptığını buradaki sokak pazarları ve dükkanlardan anlayacaksınız. Alışveriş sevenler için lavanta ürünleri, yüzde yetmiş zeytinyağı içerdiği söylenen ünlü Marsilya sabunları, ahşap ve kilden yapılan eşyalar en çok ilgi gören ürünler. En azından bir akşamınızı gün batımını izlemek üzere buradaki restoran ya da kafelerden birinde geçirmelisiniz. Caz severlere bu keyfi caz kulüplerde yaşamalarını öneririm.

Marsilya’yı en çok da sokaklarında yürüyerek yaşayın bence. Limandan yukarıya doğru Le Panier mahallesine gidin mesela. Marsilya sokakları özellikle fotoğrafçılar için görsel zenginlikler sunuyor.

Fransız ve Akdeniz mutfağının kesişim noktası

Akdeniz’in en büyük ticari limanına sahip Marsilya, bu kadar zengin bir kültür mozaiğine sahip olunca Fransız ve Akdeniz mutfağını birleştiren zengin bir mutfağı da bulunuyor. Denemeniz gereken lezzetlerden biri Ratatouille, sebzelerle yapılan harika bir yemek.

Bavulunuzda bulunsun

Kışın monotonluğundan kurtulmak isteyenlere dinamik rengiyle dikkat çeken Mammut polar.

Fransa’nın en eski şehri Marsilya’yı keşfe çıkarken yüksek teknolojili yapısı sayesinde yorgunluğu unutturan Mammut sneaker.

Vücuda oturan anatomik yapısıyla konforlu bir seyahatin olmazsa olmazı Mammut sırt çantası.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR