Gaudi imzalı bir sanat eseri Barselona

Katalonya’nın başkenti Barselona, Katalanların milli kahramanı olan mimar Antoni Gaudi’nin eserleriyle şehre damgasını vurduğu bir turizm cenneti...

Barselona İspanya’nın ikinci büyük şehri. Katalonya özerk bölgesinin de başkenti. Burada yaşayanlar, kendilerini İspanyol değil Katalan olarak görüyorlar ve konuştukları dil de Katalanca. Hem deniz tatili hem de kültür ve sanat turizmi açısından tercih edilen Avrupa’nın en popüler kentlerinden biri olan Barselona’nın kapıları ziyaretçilerine her mevsim açık. Ama ben Barselona’nın ruhunu daha iyi hissedebilmek için kalabalık yaz ayları dışında gitmenizi öneririm. Yıl boyunca 700 bini aşkın geminin yanaştığı Barcelona Limanı kentin önemli bölgelerinden biri. Limanı arkanızda bırakıp kente doğru yürürken karşınıza çıkan meydanda ünlü kâşif Christopher Columbus’un heykelini ve aslan heykellerini görüyorsunuz.

Gaudi imzalı bir sanat eseri Barselona

Şehre imzasını atan mimar

Çok hareketli bir kent olan Barselona’nın en dikkat çeken yanlarından biri çok düzenli bir kent oluşu. Şehir planlamasına ve mimariye çok önem vermişler. Şehre mimar Antoni Gaudi imzasını atmış. O olmasa Barselona Avrupa’nın en önemli ve özel şehirlerinden biri olamazdı. Yaptığı binaların her biri bir sanat eseri. Modernist olan Gaudi, şehri Art Nouveau’nun en özgün mimari örnekleriyle süslemiş. UNESCO Kültür Mirası Listesi’ne de eklenen Park Güell ve Güell Sarayı, Casa Mila, Casa Vicens, Casa Battlo ve bir başyapıt olan La Sagrada Familia Bazilikası onun imzasını taşıyan yapılardan bazıları.

Haberin Devamı

Barselona gezmekle bitmez

Gaudi imzalı bir sanat eseri Barselona

- Sagrada Familia Kilisesi: Gaudi’nin son eseri. Kutsal Aile Bazilikası. Oldukça görkemli bir yapı olan bu kilise Gotik mimarinin önemli örneklerinden ve Barselona denince akla ilk gelen şehrin simgelerinden biri.

- Búnquers del Carmel: İspanya İç Savaşı’nın sembol yapılarından biri. Kuşbakışı Barselona’yı izleyebileceğiniz ve fotoğraflayabileceğiniz keyifli bir yer.

- La Rambla: Barselona’nın en turistik caddesi. Kafeler, restoranlar, müzeler, alışveriş merkezleri, sokak müzisyenleri, sokak satıcıları ile çok hareketli bir cadde.

Haberin Devamı

- Park Güell: Gaudi’nin en önemli eserlerinden biri. Bir masalın içine düşmüş hissi uyandıran parktan şehrin manzarasını izlemek de ayrı bir keyif. Park halka açılmadan önce zenginler ve dönemin soyluları için tasarlanmış bir dinlenme yeriymiş.

DİĞER YENİ YAZILAR