Yenilenmenin merkezi

Bu hafta rotamı dünyanın sayılı eko-turizm cennetlerinden Kastamonu Daday’a çevirdim...

İstanbul’a uçakla bir saat mesafedeki; florası, faunası, ormanları, yaylaları, tarihi konakları, ayrıca kanyon, mağara, şelalelere merkez konumu ile dört mevsim doğanın tüm renklerini ve dokusunu bir arada sunan dünyanın sayılı eko-turizm cennetlerinden Kastamonu Daday’a çevirdim rotamı.
Daday geçmişteki adıyla ‘Dadybra’, verimli topraklar anlamına gelen bölge, cömertçe sunduğu zengin bitki örtüsü ve gür ormanlarıyla adının anlamına yakışır bir özellik sergiliyor. Yüzyıllar önce büyük bir gölün mavi sularıyla kaplı olduğu bilinen bu geniş ve yeşil topraklar, hangi köşesinden bakarsanız bakın her mevsim bir başka güzellikte görünüyor.
Saklı bir cennet olan Daday’ın cömert doğası içerisinde 60 dönüm arazi üzerine kurulan ve bünyesinde farklı konseptlerde 60 odası ile sağlıklı yaşam merkezi, binicilik merkezi ve ahşap atölyesi gibi hobi alanları bulunan İksir Resort Town Tatil ve Yaşam Kasabası; doğa, tarih, kültür, spor, hobi, yerel yaşam, doğal beslenmeyi yeniden yorumlayarak, çok alternatifli yeni tatil anlayışını hayata geçirmiş. İksir Hanım’ın doğduğu topraklara dönüp, yatırım yapmasının, bölgeyi kalkındırıp, istihdam sağlayacak bir kasaba kurmasının hikayesi İksir Resort Town. Kısaca sürdürülebilir turizm modelini doğa ve üretim ile entegre eden yaklaşıma sahip.
Her gün yeniden doğmak
Ballıdağ eteklerinde 2010 yılından bu yana eko turizm alanında hizmet vermekte olan İksir Resort Town Tatil ve Yaşam Kasabası’nda; tatil ya da iş amacıyla gelen bireysel, aile, grup her tür misafir için 4 mevsim sayısız outdoor ve ekoloji aktiviteleri var. ‘Her gün yeniden doğmak’ felsefesini ilke edinen tatil kasabasında atlı spor merkezinde biniş eğitimleri, doğada serbest at binişleri, yayla ve kış sporları, bisiklet turları, kuş gözlemciliği, mantar toplamanın yanı sıra konuklar için hobi bahçeleri ve tesise 3 km mesafedeki, İksir ailesinin bir diğer girişimi olan organik sertifikalı tarımın yapıldığı İksirli Çiftlik’te doğal ürünlerinin kullanıldığı mutfak atölyeleri yapmak da mümkün. İksirli Çiftlik altı odası ile hizmet veriyor. Sabah kalkıp burada inek sağmak mümkün. Benim kaldığım İksir Hanım Konağı aslına uygun olarak restore edilerek 24 odası ile yeniden hayat bulmuş.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR