Siena’da Orta Çağ’a yolculuk

İtalya’nın Orta Çağ ortamını hala koruyan kentlerden biri olan Siena’nın labirenti andıran sokak aralarında kaybolup, geçmişin izlerini sürebilirsiniz.

1995 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine alınan Siena, orta İtalya’da Toskana bölgesinde tepeler üzerine kurulu küçük bir tarihi şehir. Sarı ve kahverenginin hâkim olduğu binaları, restoranları, kafeleri, meydanları ile Orta Çağ’ın tam da içine düştüğünüz hissini veriyor. Bu nedenle olsa gerek İtalya’nın en çok turist çeken kentlerinden biri, Toskana’nın gözbebeği. Bu minik kentte tarihi koklarken, tarihine sahip çıkmanın öwnemini her adımda imrenerek fark ediyorsunuz. Siena’da orta çağdan kalan binalar asla yıkılmadığı gibi orijinal hali ile korumaya çalışıyorlar. Yeni bina hiç yok çünkü yeni bina yapılmasının 200 yıldır yasak olduğu söyleniyor.

Siena’da Orta Çağ’a yolculuk

Piaza del Campo Meydanı ve Palio yarışları

Siena’yı gezmeye Campo Meydanı ile başlayın. En popüler yerlerinden biri ve şehrin merkezi de olan Piaza del Campo Meydanı, İtalya’nın da en önemli meydanlarından biri sayılıyor.

Siena’nın sembolü ve efsanesi

Siena’da kurt figürlerine çok rastlarsanız şaşırmayın çünkü şehrin sembolü bir kurt. Neden derseniz efsane şöyle: İkiz kardeş olan Romulus ve Remus, ebeveynleri tarafından daha bebekken Tiber Nehri’ne bir sepet içerisine konarak terk edilmişler. Daha sonra sepet karaya doğru sürüklenmiş ve bebekler sepeti bulan dişi bir kurt tarafından emzirilmiş. Kısa bir süre sonra ise ikizler bir çoban tarafından bulunmuş. Çoban ikizleri alarak onların hayata tutunmalarını sağlamış. Romulus ve Remus zamanla büyümüşler ve kurdun kendilerini buldukları yerde bir şehir kurmaya karar vermişler. Onları emziren kurt da şehrin sembolü olmuş. Şehri gezerken Romulus ve Remus heykellerine de birçok yerde rastlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Gezilecek yerler

- PalazzoPubblico (Belediye Sarayı) ve belediye binasına bitişik 103 metrelik çan kulesi Torre del Mangia’yı görün. PalazzoPubblico, Campo Meydanı’nın hemen önünde ve halen belediye binası olarak kullanılıyor.

- Çan kulesiTorre del Mangia’ya bir kerede ancak 25 kişi girebiliyor. Bu nedenle kuyruklar var. Ama kuyrukta beklemeye değer çünkü sizi harika bir Toskana manzarası bekliyor.

Haberin Devamı

- Bir diğer önerim Siena katedrali. Dış cephesinde bulunan kabartma heykelleri ile daha ilk bakışta insanı büyülüyor. Siena’nın sarı ve kahverengi yoğunluklu binalarına tezat oluşturacak kadar açık ve beyaz renkteki görünümü ile dikkat çekiyor.

Bavulunuzda bulunsun

Göz alıcı rengi ve ergonomik tasarımıyla, Sportive mağazalarında satışa sunulan Mammut sırt çantası.

Siena sokaklarında uzun süre kaybolmak isteyenler için yorgunluk karşıtı Mammut sneaker ideal ayakkabı diyebilirim.

Günün her anında konfor arayışında olanlar için organik pamuktan üretilen Mammut tshirt.

DİĞER YENİ YAZILAR