Avrupa ile Akdeniz ruhunun buluştuğu yer Marsilya

Fransa’nın ikinci büyük şehri Marsilya, her bir köşesinde tarih ile iç içe olacağınız yapılarla karşılaşacağınız bohem bir Akdeniz liman kenti.

Yaz bitiyor, hem deniz hem gezi keyfini yaşamayı isteyenlere çekici bir alternatif: Fransa’nın güneyinde, yılın büyük bölümünü güneşli geçiren Marsilya 57 kilometrelik sahili ile olduğu kadar, tarihi, çok kültürlü yapısı, coğrafyası ve hareketli şehir hayatı ile de dünyanın en çok turist çeken yerlerinden biri. Avrupa ve Akdeniz ruhu bu şehirde buluşuyor ve hem şehrin sakinlerine hem de ziyaretçilerine yaşamı keyiflendiren bolca seçenek sunuyor.

Marsilya’nın o uzun sahilinin 20 kilometresini Calanques fiyort kıyıları oluşturuyor. Denizin keyfini çıkarabileceğiniz çok sayıda koy var. Calanques koyları en çok tercih edilenler. Öneri isterseniz Sormiou ve Morgiou bunlardan ikisi. Sahiller oldukça kalabalık oluyor. Benim gibi sakinliği seviyorsanız, deniz keyfinizi biraz erken saatlerde yapıp, günün kalanını Marsilya sokaklarına ayırabilirsiniz.

Şehrin merkezinde bulunan Marsilya Saint Charles Garı, tüm tren ağının da merkezinde olduğundan yolunuzun düşeceği yerlerden biri. Birçok Fransız filmine ev sahipliği yapan mekân kendinizi bir film karesinde hissettirecek kadar da görsel olarak etkileyici.

Haberin Devamı

Avrupa ile Akdeniz ruhunun buluştuğu yer Marsilya

En çok vakit geçireceğiniz yer

Şehrin sosyal hayatının merkezi olarak kabul edilen Eski Marsilya Limanı, en çok vakit geçirmenizi önereceğim yerlerden biri. Her çeşit ürünü bulabileceğiniz pazarları, gündüz ve gece gidebileceğiniz restoranları, kafeleri, barları ve dükkanları kadar tadına doyamayacağınız manzarası ile Marsilya’nın ruhunu en çok da burada hissedebilirsiniz. Şehrin dünyanın birçok kültürüne ev sahipliği yaptığını buradaki sokak pazarları ve dükkanlardan anlayacaksınız. Alışveriş sevenler için lavanta ürünleri, yüzde yetmiş zeytinyağı içeren ünlü Marsilya sabunları, ahşap ve kilden yapılan eşyalar en çok ilgi gören ürünler.

Gastronomi cenneti

Akdeniz’in en büyük ticari limanına sahip Marsilya, bu kadar zengin bir kültür mozaiğine sahip olunca doğal olarak, Fransız ve Akdeniz mutfağını birleştiren, zengin bir mutfağa da sahip. Denemeniz gereken lezzetlerden biri Ratatouille, birçok sebzeden yapılan harika bir yemek. Yanında Fransız rakısı “pastis”i ve tabii yöresel şaraplarını denemenizi öneririm.

Haberin Devamı

Bavulunuzda bulunsun

Konforlu adımlar atmak isteyenler için keyifli renk birliktelikleriyle öne çıkan Mammut sneaker.

Hafifliği ve kullanışlılığıyla yolculukların vazgeçilmez yol arkadaşı olmaya aday Mammut sırt çantası.

Sportive mağazalarında satışa sunulan, renk ve deseniyle de Mammut’un çizgisini yansıtan tişört.

Mammut’un yenilikçi vizyonuyla tasarlanan ve rahat formuyla dikkat çeken pantolon.

DİĞER YENİ YAZILAR