Kopenhag güler yüzü ile sizi bekliyor

Kopenhag, sadece Danimarka’nın değil, İskandinavya bölgesinin de kültür ve ticaret merkezi.. Ağustos ayı ise bu şehri gezmenin en keyifli zamanı...

Kopenhag’ı yaşamak için gidilmesi gereken zamanlardayız. Elbette her mevsimi ayrı güzel olan Kopenhag, İskandinavya bölgesini merak edenler için ilk ziyaret edilecek yerlerden biri. Kopenhag 10. yüzyılda Danimarka’nın en büyük adası Zealand’de bir balıkçı köyü olarak kurulmuş. 15. yüzyılda Danimarka - Norveç Krallığı zamanında başkent olmuş. Ülkenin en büyük şehri. Ülkenin resmi dili Danca ve Kopenhag kelimesi Danca’da “ticaret limanı” anlamına geliyor.Kopenhaglılar çok şanslı çünkü yaşam kalitesi ve refah düzeyi açısından dünyanın sayılı kentlerinden biri. Sokaklarda herkes gülümsüyor; güler yüzlü bir şehir Kopenhag. Sadece Danimarka’nın değil, İskandinavya bölgesinin de kültür ve ticaret merkezi.

Kopenhag güler yüzü ile sizi bekliyor

İklim değişikliğine direniyor

Kopenhag, dünyayı tehdit eden iklim değişikliğine yaptığı katkılarla da örnek şehirlerden biri. Kopenhag havalimanına inerken denize kurulmuş rüzgâr santrallerini göreceksiniz. Şehrin atmosfere saldığı sera gazının 2025’e kadar sıfırlanması hedefleniyor.

Haberin Devamı

Şehri yaşamak için pedal çevirin

Kopenhag Havalimanı’na İstanbul’dan her gün uçak seferi var ve uçak yolculuğu yaklaşık 3,5 saat sürüyor. Kopenhag’ın havalimanına uzaklığı ise 5 km. Yaşam kalitesi ile örnek gösterilen bu kentte doğal olarak şehir içi ulaşım sistemi de harika. Şehri yaşamak istiyorsanız, özel araç ya da taksiler yerine şehrin her yerine ulaşabileceğiniz tren, otobüs ya da bisikleti tercih etmenizi öneririm.

Gezilecek yerler

- Nyhavn: Yeni liman olarak anılan Nyhavn bölgesi, 1600’lerin sonunda Danimarkalı askerler tarafından oluşturulmuş bir kanal ve yıllarca önemli bir ticaret merkezi olma özelliğini korumuş. Rengarenk evleri, keyifle vakit geçirebileceğiniz kafe ve restoranları ile farklı bir atmosferi yaşayabileceğiniz bir yer.

- Ny Carlsberg Glyptotek Sanat Müzesi: Monet, Van Gogh, Renoir gibi ünlü ressamların tablolalarının ve Antik Yunan’dan Mısır’a pek çok heykelin sergilendiği müze.

Haberin Devamı

- Kopenhag Botanik Bahçesi: 10 hektarlık bir alana sahip ve 13 binden fazla bitki türüne ev sahipliği yapıyor.

- Küçük Denizkızı Heykeli: Kopenhag’ın simgesi olan bu heykeli görmeden Kopenhag’dan sakın ayrılmayın. Dünyaca ünlü Danimarkalı yazar Andersen anısına, yazarın ünlü masallarından biri olan Küçük Denizkızı’ndan esinlenerek 1913’te yapılmış.

-Tivoli Bahçeleri: Kopenhag’ın en ünlü eğlence parkı. 1843’te kurulan park, dönme dolap, atlıkarınca, lunapark treni gibi alanları ve kafe restoranları ile keyifle vakit geçireceğiniz bir yer.

Bavulunuzda bulunsun

Sportive mağazalarında satışa sunulan ve gri-kırmızı uyumunun en çarpıcı örneklerinden Mammut sneaker.

Geniş iç hacmiyle fonksiyonelliği üst sıralara taşıyan, Sportive mağazalarında satılan Mammut sırt çantası.

Rahatlığın ön planda olduğu bir tatil hayal edenler için konforuyla dikkat çeken Mammut pantolon.

Hafif dokusuyla günün her anına eşlik eden Mammut tişört.

DİĞER YENİ YAZILAR