Doğa ve inancın buluşma noktası Meteora

Bu hafta size diyorum ki, gezi planınızı Yunanistan’a yönlendirin ve bir gününüzü büyüleneceğiniz bir yere, Meteora’ya, yani Manastırlar Bölgesi’ne ayırın.

Yunanistan’ın Kastraki ve Kalambaka köylerinin hemen yanındaki bir bölgede, binlerce yıl önce yoğun su hareketleri, rüzgarlar ve sıcaklık değişiklikleri nedeni ile, yükseklikleri 550 metreyi bulan dev kayalar oluşmuş. Koyu renkleri ile de dikkat çeken dümdüz devasa kayalar, uzaktan bakıldığında doğanın yüceliğini kanıtlarken, üzerlerine yapılan manastırlarla doğa ve inancı buluşturmuşlar. İşte bu bölgeye Meteora deniyor, manastırlar bölgesi. Anlamı “havada asılı” ya da “gökyüzünde asılı” demek olan Meteora, UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alıyor. Bölgeye araba ile yaklaşırken, gökyüzünde asılıymışçasına size tepeden bakan manastırların nasıl olup da inşa edildiği, insanların buralarda nasıl yaşamlarını idame ettirebildikleri akla gelen sorular. Evet manzara muhteşem ama yaşamak için pek tercih edilecek bir yer değil, çünkü dört yanınız uçurum. Elbette burada yaşayan keşişlerin haklı gerekçeleri var; öncelikle inziva için baha biçilmez bir yer. Ayrıca olası saldırılara karşı da korunaklı. Keşişler zaman içinde yirminin üstünde manastır yapmış. Bugün sadece 6’sı kullanılıyor ve ziyarete açık. Kadın ziyaretçilerin etek giymeleri gerekiyor, aksi halde içeri girme şansları yok.

Haberin Devamı

Doğa ve inancın buluşma noktası Meteora

Manastırların özellikleri

- En büyük manastır Büyük Meteoron, en çok ziyaret edilen manastırlardan. Üç ana bölümden oluşuyor. Manastırı görmek için 400 basamak çıkmanız gerekiyor.

- Agia Tiada ya da Trinity Manastırı olarak bilinen manastır ise, RogerMoore’un oynadığı “For Your Eyes Only” isimli James Bond filminde kullanıldığı için ünlü. İnşaatı 18 yıl sürmüş. En güzel Kalambaka manzarasını buradan görebilirsiniz.

- Manastırların açılış ve kapanış saatleri mevsimlere ve günlere göre değişiyor. gitmenizde fayda var.

- Meteora’ya Atina’dan ya da Selanik’ten, karayolu ile gidebiliyorsunuz. Dilerseniz Kalambaka ve Kastraki köylerinde konaklayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bavulunuzda bulunsun

Yüksekliğiyle büyüleyen Meteora Manastırları’nı keşfe çıkarken en iyi yol arkadaşı olmaya aday Mammut sneaker.

Hem rahat hem de fonksiyonel yapısıyla dikkat çeken ve Sportive mağazalarında satışa sunulan Mammut sırt çantası.

Keyifli renk seçenekleri ve konforlu dokusuyla yazın vazgeçil-mezi Mammut tişört.

Zor ve uzun yolculukları teknolojik özellikleriyle kolaylaştırarak Sportive mağazalarında satılan Mammut şort.

DİĞER YENİ YAZILAR