Huzurun ve lezzetin adresi Meis Adası

Amacınız dinlenmek ve huzur dolu bir tatil yapmaksa; hem kolayca ulaşabileceğiniz hem de tatil planınızı renklendireceğiniz bir önerim var: Meis Adası. Tatilinizi Meis’te geçirebilirsiniz ya da Kaş tatili yapıp birkaç gününüzü Meis’e ayırabilirsiniz.

Kaş’tan kolayca geçebileceğiniz Meis, Türkiye’ye en yakın Yunan adası. Yunanistan anakarasına ise en uzak ada. Meis, “göz” demek. Yani kaşla göz arasında gidip geleceğiniz bir yer. Yunanlılar adaya Kastellorizo diyorlar. Adanın uzaktan kızılımsı görünen kayaları nedeni ile bu ismi vermişler. Benzer nedenle Kastellorizo ismi de Saint Jean Şövalyeleri’nden geliyor; şövalyeler adayı üs olarak kullanırlarmış ve şimdi Saint Jean Şövalyeleri Kalesi olarak bilinen kaleye kızıl şato derlermiş. Saint Jean Şövalyeleri’nin kalesi adanın görülmesi gereken yerlerinden biri.

Yüzerek gidebileceğiniz kadar yakın

Kaş-Meis arası 2,2 km. İsterseniz yüzerek bile geçebileceğiniz kadar yakın. Meis’e Kaş’tan feribotla 20 dakikada ulaşılabiliyor. Yüzme keyfinizi Meis’e saklamanızı öneririm, çünkü denizi adanın kendisi kadar güzel. Ama kum ya da çakıl plaj arıyorsanız Meis’te yok, uyarmadı demeyin.

Haberin Devamı

Muhteşem manzara ve leziz yemekler

Meis’in en keyifli yanlarından biri de tümü deniz kıyısında olan restoranlar. Bu restoranlarda her türlü deniz ürününün yanı sıra Yunan mutfağının leziz mezelerini bulabilirsiniz. Meis’in görülmesi gereken en keyifli yerlerinden biri de Mavi Mağara. Mağaraya tekne ya da küçük botlarla gidiliyor. Foklarla karşılaşabilir ayrıca mağaranın içinde yüzebilirsiniz. Son olarak Mythos birası keyfi yapmadan ayrılmayın adadan...

DİĞER YENİ YAZILAR