Kar geliyor Kartalkaya sizi bekliyor

Kar geliyor, şimdi kar tatili zamanı. İstanbul ve Ankara’ya oldukça yakın Golden Key Kartalkaya eşsiz manzarası, yemekleri ve sunduğu hizmetle size hayatın sıkıntılı yanlarını unutturur nitelikte bir otel. Bir hafta sonu gitmek için öneriririm.

Dört mevsimin tümüyle yaşandığı şanslı ülkelerden biri olan topraklarımızda, soğuklar iyice hissedilir oldu; kar geliyor. Kayak turizmi ve kış tatili yapmayı planlayanlar içinse kayak merkezlerinde ve merkezlerin çevresindeki tesislerde son hazırlıklar tamamlanmak üzere. Artık geriye, en başta da kış sporları tutkunlarını yakından ilgilendiren, kar kalınlıklarını takip etmek kalıyor. Bu merkezler arasında ise konumu nedeniyle Kartalkaya’nın ayrı bir önemi var. Bolu’nun güneydoğusunda yer alan ve Köroğlu Sıradağları üzerinde bulunan Kartalkaya’ya özellikle Ankara veya İstanbul’dan ulaşım oldukça kolay. Yaklaşık 3 - 3,5 saat süren bir yolculuğun ardından varılan Kartalkaya, ulaşımdaki bu kolaylığı nedeniyle harika bir hafta sonu geçirmek isteyenler için çok iyi bir alternatif. Kartalkaya’da ise Golden Key, size bir daha unutamayacağınız bir kar hatırası vaadediyor.

Kar geliyor Kartalkaya sizi bekliyor

Kış sporları tutkunları için birkaç hatırlatma

- Kartalkaya’da kullanabileceğiniz iki farklı kayak pisti var; 1. Bölge Kartal ve 2. bölge Dorukkaya.

Haberin Devamı

- Kartal’da, farklı zorluk dereceleri ve toplam uzunluğu 20 km olan 12 pistin yanı sıra 11 tane de lift bulunuyor.

- Dorukkaya’da ise en uzunu 1500 metre, 11 pist; 8 ski-lift var. Profesyonel snowboard parkı da bulunuyor.

- Pistlere ulaşım ise shuttle’la istediğiniz zaman, ücretsiz sağlanıyor.

- Otelde kaldığınız gün sayısı kadar size verilecek ski pass kartınızla bu pistleri, ücretsiz kullanabiliyorsunuz.

- Yanınızda kendi ekipmanlarınız yoksa otelden kiralayabilir yahut satın alabilirsiniz.

- Daha önce hiç kayak ya da snowboard yapmadıysanız denemenin tam zamanı, oldukça profesyonel eğitmenler eşliğinde kendinizi geliştirebilirsiniz.

- Bu deneyimlerin ardından, tüm yorgunluğunuzu üzerinizden atacak bir masaj ya da içinizi ısıtacak huttub, günü harika tamamlamanızı sağlıyor.

Kartalkaya Golden Key’in tadını çıkarın

Yaklaşık 2 bin metre yükseklikte, yemyeşil çam ormanlarının içinde, ödüllü bir mimariye sahip olan Golden Key, kendinizi fazlasıyla iyi hissedebileceğiniz; sizin için bütün detayların titizlikle düşünüldüğünü her an farkında olabileceğiniz, oldukça misafirperver bir butik otel. Bence otelin dış mimarisi kadar, ortak alanlar ve odaların dekorasyonu da ödüle fazlasıyla layık. Odaların penceresinden saatlerce izleyebileceğiniz, karlarla kaplı enfes bir orman manzarası ise size her şeyi unutturacak nitelikte.

Haberin Devamı

Otelin sahip olduğu bu ayrıcalıklara ilaveten dikkat çekici ve çokça da takdir edici bulduğum bir diğer özelliği ise sunulan hizmetin kalitesiydi. Çok sık karşılaştığımız ve maalesef yadırgamamaya da başladığımız baştan savmacılığın ve kayıtsızlığın burada kesinlikle yeri olmadığı gibi çözümler oldukça profesyonel biçimde sunuluyor. Bir beklentiniz ya da karşılaştığınız bir sorun karşısında, bunların ciddiyetle ve hızlıca halledilmesinin aslında ne kadar önemli olduğunun farkına varabileceğiniz bir hizmet kalitesiyle karşılaşıyorsunuz burada. Size de geçireceğiniz günlerin tadını çıkartmak kalıyor.

Mutfağın “altın anahtarı”

Golden Key, güne güzel başlamanın sırrının harika bir kahvaltıdan geçtiğinin farkında. El yapımı reçel, ekmek, atıştırmalıkların yanı sıra çeşit çeşit peynirleri de çok lezzetli. Öğlen ve akşam yemekleri için ana restoranın dışında İtalyan mutfağından örneklerin sunulduğu Brasserie’de pizza ve makarnaları deneyin. Ana restoran ise Türk ve dünya mutfağından tatların açık büfe sunulduğu, zengin bir mönüye sahip. Önemli bir tavsiye: Burada gündüz yaptığınız spora güvenip yediklerinizi fazla kaçırmanız, hatta kilo almanız muhtemel, dikkatli olun.

Haberin Devamı

Kar geliyor Kartalkaya sizi bekliyor

Detoks Kampı

Hisarönü, Bördübet ve Kartalkaya’da bulunan Golden Key, sağlıklı yaşamı desteklemek amacıyla farklı tarihlerde çeşitli detoks kampları düzenliyor. Bunlardan biri de 17 - 20 Aralık tarihleri arasında Kartalkaya’da gerçekleşecek “Mindand Body Detox Winter Retreat Kampı”. Zihinsel ve bedensel arınmayı hedefleyen bu kampta kaldığınız süre boyunca yaptıklarınız kadar yediklerinizle de yakından ilgileniliyor. Harika bir doğanın içinde, birkaç gün kendinizi şımartmak için bu kampı kaçırmamanızı tavsiye ederim.

Haberin Devamı

Bavulunuzda bulunsun

Kayak tutkunlarını konforla buluşturan Head kayak botu.

Soğuk havaları teknik özelliklerinin yanı sıra sıcak renk seçenekleriyle de ısıtan Mammut marka polar.

Hafif, fonksiyonel ve üstün teknolojisi ile zorlu hava koşullarını hissettirmeyen hem mont hem de yelek olarak kullanılabilen Mammut mont.

Macera severlere güvenli kayak yapma imkanı sunan Head kask.

DİĞER YENİ YAZILAR