Gazete Vatan Logo

Staj yaparken bunlara dikkat!

Staj yapacak kişiler için staj döneminde dikkat etmesi gereken bir çok konu bulunmaktadır. İşte stajerlerin dikkate alması gereken tavsiyeler...

Staj yaparken bunlara dikkat!

Aslına bakıldığı zaman stajyer olmak ve staj yapmak gelecek kariyerini en çok etkileyecek olan kısımdır. İşe olan yatkınlığın, ekip çalışmalarına uygunluğun ya da gelecekte hangi konumun seni tatmin edeceğini tam da bu seviyede kavrayabiliyorsun. Ebette zamanla fikirlerin değişecektir fakat staj dönemi ne kadar verimli geçirilirse karar vermen ve kariyer planını hızlandırman o kadar kolay olacaktır.

Peki staj dönemi nasıl geçirilmeli, bu dönemde ne yapılmalıdır?

1- GÖZLERİNİ DÖRT AÇ!

Stajın ilk günlerinde ekip arkadaşlarını tanımak için elbette gözlem yapacaksındır. Fakat bu gözlemi biraz daha genişletmeli ve çalıştığın ofis ya da şirketteki diğer departmanları da gözlemlemelisin. Böylece şirketin ya da ofisin nasıl işlediği anlayarak daha kolay adapte olabilirsin. Başka departmanları tanımak, neler yaptıklarını öğrenmek kariyer planını yaparken sana yardımcı olacaktır. İlerde nasıl bir konumda olmak istediğini görme fırsatı yaratacaktır.

2- HER ZAMAN İLETİŞİMİ KUVVETLİ ADAYLAR ÖN PLANDADIR!

Haberin Devamı

Çalıştığın ortamda ekip arkadaşlarını tanımaya başladıkça nasıl bir ilişki kuracağını görmek zamanla daha kolay oluyor. Ama iletişimini güçlendirmek ve insanların aklında olumlu bir iz bırakmak için gülümsemeyi ve nazik davranmayı hiç bırakma. Çalıştığın ortamdaki bazı insanları tanımıyor olsan bile onlara gülümsemek ve selamlaşmak her iki tarafı da mutlu edecektir. Ayrıca bu küçük etkileşimler seni bulunduğun ortama daha fazla bağlayacak ve aidiyetini arttıracaktır.

3- SORUMLULUK ALMAKTAN KORKMA!

Staj döneminde yapılan işler angarya olarak görülebilir. Fakat bu durumu değiştirmek kesinlikle senin elinde!

DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ