Gazete Vatan Logo

Sözleşmeli öğretmen ve din görevlilerine erken tayin hakkı

Binlerce öğretmen ve din görevlisine müjde. Meclis'e sunulan kanun teklifi ile sözleşmeli öğretmen ve din görevlilerine erken tayin hakkı geliyor.

Sözleşmeli öğretmen ve din görevlilerine erken tayin hakkı

AK Parti Meclis'e dün 19 maddelik kanun teklifi sundu. Düzenlemede ilkokula başlama yaşı 66 aydan 69 aya çıkartılırken sözleşmeli öğretmen ve din görevlilerini de çok yakından ilgilendiren maddeler yer aldı.

"Sözleşmeli öğretmenler görev aldıklarında 4 yıl sözleşmeli, artı 2 yıl da 4 yılın sonunda kadroya geçtikten sonra aynı yerde görev yapmak zorundular. Yeni düzenleme ile bu süre 3+1 olarak revize ediliyor. Dolayısıyla 3 yıl sözleşmeli artı 1 yıl da kadroya atandıktan sonra bulunduğu yerde görev yapıp daha sonra tayin isteme hakkına sahip olabilecekler.

SÖZLEŞMELİ DİN GÖREVLİLERİNE DE TAYİN HAKKI

Kanun teklifinde sözleşmeli din görevlileri ile ilgili de madde yer aldı. Mevcut durumda Diyanet İşleri Başkanlığı'nda istihdam edilen sözleşmeli personelden dört yıllık çalışma süresini tamamlayanların talepleri halinde bulundukları yerde Din Hizmetleri Sınıfına ait kadrolara atanacağı ve bu şekilde atananların aynı yerde en az iki yıl daha görev yapacağı hükmü bulunuyor. Yeni düzenleme zorunlu görev süreleri üç yıl sözleşmeli, bir yıl da kadrolu olmak üzere toplam dört yıla indiriliyor.

Haberin Devamı