Gazete Vatan Logo

Şov benim için hep devam edecek

Esas Duruş albümüyle farkını bir kez daha ortaya koyan Betül Demir, yer aldığı müzikalle de oyunculuktaki iddiasını gösterdi. Demir hayatında şovun hep devam edeceğini söylüyor.

Şov benim için hep devam edecek

6 yıl üzerine yeni bir albüm yaptınız. Neden bu kadar beklediniz?

Bir Tarkan, bir Sezen bir de ben böyleyiz işte. Şaka bir yana, bu süre içinde singel çalışmaları yaptım ama hem sektörün durumu hem de şarkı biriktirmem için beklemem lazımdı. Bir de benim dinleyicim çok farklıdır müzikal açıdan onlara hep kaliteli şeyler sundum bunu bozamazdım. Gördüm ki bu albümümle de doğru yoldaymışız esas olan benim müziğimdir dedim.

Sizi yaptığınız, ürettiğiniz şarkılar dışında görmüyoruz. Neden?

Şarkılarım her yerde çalıyor, konserler de veriyorum benim için kafi diyerek kenarda duruyorum. Bir de sanırım bu sektördeki kaostan da çok sıkıldığım için olabilir. Ben öyle bir dönemde albüm yapmaya başladım ki, herkesin birbirini incittiği bir dönemdi. Ben öyle bir kültürden, hayatta gelmediğim için her albüm çıkarttığımda sırf bu kaosun içinde olmamak için başka ülkelere basıp gidiyordum. Sadece konserler için geliyordum. Bu yüzden insanlar beni daha az tanıdı. Ama son iki senedir bu konuda daha cesurum.

Hiçbir zaman müziği şöhret için yapmadım, çünkü dünyaya şarkı söylemek için geldim.

Haberin Devamı

Neden?

Çünkü magazinde de çok şey değişti. Sadece müziğin de konuşulduğu bambaşka bir dünya oluştu. Akışa inanan ve kendini bırakan biriyim bu yüzden başka türlü davranmam mümkün değildi. Sadece kendim olmayı tercih etim.

Şöhret ve popülaritenin anlamı sizin için değişti mi?

Hiçbir zaman müziği şöhret için yapmadım. Çünkü ben dünyaya şarkı söylemek için geldim. 1,5 yaşında ilk kaydını yapmış, hep bu hayalle yaşamış ve hayallerini gerçekleştirmiş biriyim. Şöhret olmak umrumda olmadığı için bu rahatlık içindeyim. Bugün şöhret olmaktansa nasıl şöhret olduğun daha önemli.

Albüm dışında yaşadığınız yeni heyecanlar var mı?

Şimdilerde çok mutlu olduğum ve iki senedir yaşadığım bir heyecan var. Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde müzik okudum. Müjdat Gezen hocamın koluma taktığı ikinci bir altın bilezik var o da oyunculuk. Buna bir müzikalle başladım. Müzikal oynamak da benim bir hayalimdi. Şimdi ikincisini yapmak üzere provalara başlıyoruz. Son derece iddialı bir proje olacak.

Haberin Devamı

Oyunculuğa iddialı bir rolle başlarım

Oyunculuktaki kariyer planınız nedir?

Oyunculukla ilgili kendimi geliştirmek istiyorum. Çok keyif alarak yaptığım bir şey. İnşallah müzikalin dışında da oyunculuğumu gösterebileceğim bir sinema filmi ve dizi yapma niyetindeyim. Birkaç tane senaryo geldi. Ama dizide de müzikalde olduğu gibi iddialı bir başlangıç yapmayı tercih ederim. Mesela bir Çağan Irmak filminde oynamak isterim.

Tiyatro sonrası hayatınız nasıl değişti?

Tiyatro sayesinde kendimle yüzleştim. Bu yüzden tiyatro benim ikinci aşkım oldu.