Gazete Vatan Logo

Sosyete değil halk kadınıyım

Ivana Sert çekimleri Gaziantep’te devam eden “Antep Fıstığı” isimli film ile ekranlara dönüyor. Sert, “Ben sosyetik bir kadın değil halk kadınıyım” diyor.

Sosyete değil halk kadınıyım

Antep Fıstığı filminden bahseder misiniz?

Orhan Uslu ve İlker Kurt’un ile başrolleri paylaştığım yeni sinema filmi “Antep Fıstığı”nın çekimlerine Gaziantep’te başladık. Bence çok güzel, çok sıcak bir romantik komedi filmi geliyor. Hem Gaziantep hem Türkiye hem de dünya hazır olsun.

Sizi etkileyen neydi?

Bu kez bambaşka bir karakter ile karşınızda olacağım. Daha çok Türk kadınına yakın bir karakter. Almanya’da doğup büyümüş ve dedesinden kalan mirası almak için Gaziantep’e gelen Simge karakterini canlandırıyorum. Gaziantep şehrinde başıma gelen komik olayların anlatıldığı, kültür çatışmalarından kaynaklanan sorunların mizahi bir dille aktarıldığı film ile Gaziantep’in kültürel açıdan hem Türkiye’ye hem dünyaya tanıtılması hedefleniyor.

Gaziantep’i sevdiniz mi ?

Çok sevdim. Herkes bana çok samimi ve iyi davranıyor. Gelmeden önce yemeklerinin ve tatlısının çok meşhur olduğunu duymuştum. “Önce kilo alırım” diye düşünmedim değil. Ama buraya gelince gerçekten hem buradaki insanlara hem de tarihine hayran kaldım.

Haberin Devamı

İsminizi markaya vermek kolay değil

Kendi isminizi taşıyan bir takı koleksiyonu çıkardınız değil mi?

Sürekli TV önünde programlar yaptığım için hangi marka ruj kulladığımı ve renk seçimlerimi soranlar oluyordu. Çok güzel olduğuna inanıyorum projenin. Çünkü isminizi bir markaya vermek kolay değil. Bu rujları allık, far hem de ruj olarak kullanabiliyorsunuz. Şu an internet üzerinden satışlarımız başladı, yılbaşı gibi tüm mağazalarda yerini alacak. Her takının ayrı bir hikayesi var. Satın almadan önce hangi hikaye sizin hikayenize uyuyorsa o takıyı alabilirsiniz. Kadınların gücünü ortaya çıkaran bir koleksiyon.

Size “ikoncan” diyorlar. Bu durumdan rahatsız mısınız?

Yıllar içerisinde artık Türk halkına kedimi kabul ettirdiğimi düşünüyorum. Ve beni gerçekten içtenlikle sevdiklerini hissedebiliyorum. Hangi memleketten olursa olsun beni sevgiyle kucakladıklarına eminim. Zaten Türk halkını çok sevdiğimi ve bu sevginin de karşılıklı olduğunu düşünüyorum. Artık sadece ekranlarda olan bir kadın olmak istemiyorum. Sokağa çıkıp insanlara, halka karışmayı çok seviyorum. Pazarlara gidiyorum, alışverişte onlarla sohbet ediyorum. Sosyetik bir kadın değilim. Dışarıdan nasıl görünüyor bilmiyorum ama ben kendimi halk kadını olarak görüyorum.

Haberin Devamı

Tavsiyelerimi YouTube’dan veriyorum

İyi bir dizi projesinde bulunmak ister misiniz?

Oyunculuğu çok seviyorum. Yaparken de zorlanmıyorum. Ve bir programım yok belki de dizi için şu an benim için doğru zamandır.

YouTube kanalı açtınız. Neler yayınlıyorsunuz ?

Özellikle her yaştan kadınlara az bütçe ile neler yapılabileceğini gösteriyorum. Spor, sağlık, aksesuar, makyaj gibi çok yönlü tavsiyeler veriyorum. Hatta bu kanalın içinde bir de moda yarışması var.