Gazete Vatan Logo

Son güne bırakırız 10 milyar TL harcarız

Sevgililer Günü’ne sayılı günler kala hediye telaşı da arttı. Araştırmalara göre hediye seçimini son dakikaya bırakan Türklerin yardımına binlerce çeşit üründe indirimler yapan markalar koştu. TESK Başkanı Bendevi Palandöken, sadece 14 Şubat’ı içeren haftada hediye satışlarının 10 milyar TL’lik ciroya ulaştığını söyledi

Son güne bırakırız 10 milyar TL harcarız

Kimilerine göre para tuzağı, kimine göre de sevgiyi paylaşmanın en özel günlerinden biri olan Sevgililer Günü’ne sayılı günler kaldı. Haliyle hediye alma telaşı da arttı. Mastercard’ın, 200 ülkede, 2015-2017 yılları arasında gerçekleşen Sevgililer Günü alışverişlerinden çıkardığı sonuca göre, dünya genelinde insanların çoğu hediyelerini 3 gün önceden hazır ederken, Türkiye’de hediye alımı son dakikaya bırakılıyor. Peki Sevgililer Günü hazırlıklarında ne kadar harcanıyor? Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sadece 14 Şubat Sevgililer Günü’nü içeren haftada hediye satışlarının 10 milyar liralık bir ciro oluşturduğunu açıkladı. Özel günler arasında en fazla alışverişin Sevgililer Günü’nde ve o günü kapsayan haftada yapıldığına dikkat çeken Palandöken, “Sevgililer Günü alışverişi, yarıyıl tatil dönüşü ile birlikte esnafa can suyu olacak” ifadesini kullandı.

Paris sürprizi

GittiGidiyor 14 Şubat’ta çiftlerin hayallerini gerçekleştirecek çok özel bir kampanyaya imza atıyor. 1-14 Şubat tarihleri arasında GittiGidiyor’a üye girişi yapıp platform üzerindeki katılım formunu dolduran kullanıcılar, Paris seyahati çekilişine katılma hakkı kazanıyor. Çekiliş sonucunda kazanan çift 3 gece 4 gün sürecek Paris gezisine çıkıyor.

Haberin Devamı

Kapadokya’da aşk turu

Türk vatandaşların kültür turlarına yoğun rağbet gösterdiğini belirten Pronto Tour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, resmi tatillerde ve özel günlerde artık kaçamak tatillere çıkıldığını söyledi. Yurt içinde Kapadokya’nın bu konuda büyük ilgi gördüğünü dile getiren Onaran, “Özellikle 14 Şubat’da çiftler için fırsat oluyor. Yurt dışı turlarında da en fazla İtalya, Fransa ve Kuzey Işıkları turlarına gidiliyor. Özellikle hikayesi olan temalı turlar öne çıkıyor” dedi. Kapadokya turları 350 TL’den başlıyor.

Kadınlar mücevher erkekler gömlek bekliyor

E-ticaretle yapılan harcamalar açısından diğer ülkelerdeki artışın üzerinde bir büyüme seyreden Türkiye’de, “duygusal harcamalar” olan çiçek, çikolata gibi hediye harcamaları giderek düşüyor. Bu özel günde sevgiliyi/eşi mutlu edecek hediyeyi bulmak çok da kolay değil. Alışveriş sitesi Avantajix.com’un yaptığı ankete göre, bu özel günde kadınların yüzde 30’u takı mücevherat, yüzde 18’i cep telefonu, kulaklık, tablet, akıllı saat gibi teknolojik ürünler, yüzde 13’ü parfüm, yüzde 12’si giysi, yüzde 10’u çiçek, yüzde 8’i kitap, yüzde 7’si oyuncak, yüzde 2’si de çikolata hediye edilince mutlu oluyor. Erkeklerin hediye beklentisi daha sınırlı. Hediye olarak yüzde 40’ı gömlek, kravat, tişört ya da kazak gibi bir giysi beklerken, yüzde 25’i cep telefonu, bilgisayar gibi teknolojik ürünlerle, yüzde 20’si de saat verilince memnun oluyor. Yüzde 15’i kitap hediye edilmesini isterken, geri kalan yüzde 5’in tercihi parfüm. Kadınlar ütü, süpürge gibi elektrikli küçük ev aletlerini, erkekler de yapı marketlerinden alınacak matkap, tornavida seti gibi ürünleri 14 Şubat’a uygun bulmuyor.

Haberin Devamı

Hediye bulucu avantajı

Media Markt’in 10-14 Şubat tarihleri arasında geçerli olacak kampanyası boyunca tüketiciler pek çok ürüne yüzde 50’ye varan indirimlerle ve 48 aya varan ödeme kolaylığıyla sahip olabilecek. Üstelik hâlâ kararını verememiş olan tüketicilere Facebook Messenger ve medimarkt.com.tr’deki hediye bulucu uygulaması ile sevdikleri için en uygun hediyeyi kolayca seçebilme imkanı sunuluyor. Tüketiciler, Huawei P9 Lite 2017 akıllı telefona 1.399 TL yerine 1.099 TL’ye, HP 2PM33EA dizüstü bilgisayarlara 2 bin 999 TL yerine 2 bin 499 TL’ye, Lenovo Ideapad 320 dizüstü bilgisayarlara 1.999 TL yerine 1.599 TL’ye, Apple iPad 32 GB tabletlere 1.599 TL yerine 1.399 TL’ye, Canon E OS 200D fotoğraf makinesine 2 bin 999 TL yerine 2 bin 799 TL’ye ve Samsung UHD Smart LED TV’lere 3 bin 399 TL’ye ve Philips saç düzleştiricilerine 199 TL yerine 129 TL ödeyerek sahip olabilecekler.

Haberin Devamı

El emeği tasarımlar

Farklı ve anlamlı bir hediye vermek isteyenler, Sharpie Fine ile istedikleri yüzeye kendi tasarımlarını yapabiliyorlar. Sharpie Fine kalemlerin fiyatı 3.70 liradan başlıyor.

Haberin Devamı

Kolye hediye!

Atasay, 1-14 Şubat’taki alışverişlerde melek kolye hediye edecek.

Deride % 70 + % 30

Desa, Sevgililer Günü için her zevke hitap eden hediye alternatiflerini yüzde 70’e varan + 2’nci ürüne ekstra yüzde 30 indirim fırsatıyla sunuyor.

Aşkın halleri

Porland, aşkın farklı hallerini bilenler için Mix&Match Koleksiyonu’nu oluşturdu. Farklı boylarda düz, desenli, renkli tabak modelleri, kaseler 10-14 Şubat tarihlerinde ekstra yüzde 10 indirimli.

2 iPhone’dan birinin % 50’si Turkcell’den

Turkcell’in 14 Şubat kampanyasıyla, iPhone 7 (128 GB) alanlar iPhone 6S’i (16 GB) yüzde 50 indirimli alabilecek. Samsung Galaxy A8, GM 6 Lifecell alanların ilk 4 taksitleri ya da iPhone 8’in (256 GB) ilk 3 taksitleri de ödenecek.

YOU+ME=WE

LC Waikiki, klasikleşmiş hediyeler yerine farklılık arayanlar için mesajlı tişörtler tasarladı. Sloganlı tişörtlerde ‘MR RIGHT’, ‘MRS ALWAYS RIGHT’, ‘THE KING’, ‘THE QUEEN’, ‘YOU+ME=WE’ baskıları öne çıkıyor.

SenBen & BenSen

Paşabahçe Mağazaları’nın Sevgililer Günü için özel tasarlanan kolonya seti ‘SenBen & BenSen’in, kadın ve erkek için hazırlanmış özel içeriğiyle bu sene de büyük ilgi görmesi bekleniyor. Özel kahve fincanları, kupalar, resim çerçeveleri, kalpli minderler ve sevgiliye hazırlanacak sofraları süsleyecek yüzlerce ürün de raflardaki yerini aldı.

Bakımda % 40-50 indirim

Watsons, ‘Büyük Sevgililer Günü İndirimi’ ile 8-14 Şubat tarihleri arasında geçerli Rimmel makyaj ürünlerinde yüzde 50 indirim, Revlon ve Deborah makyaj ürünlerinde yüzde 40, ayrıca ek olarak Watsons Card’a özel yüzde 10 indirim; Makeup Revolution, I Heart Makeup, Max Factor, Loreal Paris, Maybelline Note, Pastel ve Alix Avien makyaj ürünlerinde de yüzde 40 indirim uyguluyor. Cilt ve yüz bakım ürünlerinde; Loreal Paris, Nivea ve Diadermine ürünlerinde yüzde 50 indirim, Pure Beauty, Garnier, Neutrogena, Sebamed, Collagen by Watsons, NIP+FAB ve ROC cilt ve yüz bakım ürünlerinde yüzde 40 indirim avantajı var. Saç bakım ürünleri de yüzde 40 indirimle satılacak.